Boli

#sanatate #boli #deshidratare #tensiune #alimentatie #deficit vitamina B

Atentie la semnalele de alarma pe care ti le transmite organismul!

Corpul uman este un mecanism suprinzator, care reuseste sa te avertizeze atunci cand ceva nu este in regula. Corpul transmite mici semnale de alarma care sa te faca sa iei atitudine in legatura cu stilul tau de viata. Iata cateva dintre problemele care iti pot afecta sanatatea si pe care le poti preveni, daca recunosti din timp semnalele pe care organismul ti le transmite.


Corpul este deshidratat

Unul dintre cele mai vizibile semnale pe care corpul le transmite in cazul deshidratarii este aparitia buzelor crapate. Acestea reprezinta o reflectie a sanatatii si a gradului de hidratare la nivelul intregului corp. Astfel, daca esti bine hidratat, si buzele tale vor fi hidratate, sustin nutritionistii.

Mai putina apa in organism inseamna mai putina umiditate pentru piele, care este cel mai mare organ al corpului. Buzele sunt foarte sensibile, de aceea deshidratarea este foarte vizibila in cazul lor. In conditiile in care simti mereu nevoia de a folosi balsam de buze sau gloss, este timpul sa iei masuri si sa bei mai multa apa, intrucat acesta este un semn al deshidratarii.

Alte semnale prin intermediul carora corpul te avertizeaza ca nu consumi suficienta apa sunt durerile de cap, urinarile frecvente si pielea uscata.

Pentru a preveni si a trata aceasta conditie medicala este recomadat sa consumi cel putin doi litri de apa pe zi, iar in zilele calduroase de vara cantitatea de apa consumata ar trebui sa creasca. In cazul in care nu poti sa bei atat de multa apa, specialistii recomanda introducerea ceaiului in rutina alimentara zilnica.

De asemenea, o dieta echilibrata este benefica pentru a preveni sau trata deshidratarea. Asadar, consuma fructe si legume, precum si alimente bogate in acizi grasi esentiali, asa cum sunt nucile, migdalele si semintele.


Nu obtii suficiente fibre din dieta alimentara

Unul dintre semnalele pe care ti le transmite organismul atunci cand nu obtii suficiente fibre din dieta este constipatia. Lipsa fibrelor in organism poate duce la aparitia unor probleme de sanatate, precum inflamatii, afectiuni ale inimii si creierului, probleme de digestie, slabirea sistemului imunitar, precum si dezechilibre hormonale.

Alte simptome prin intermediul carora organismul te averizeaza ca nu are un aport suficient de fibre sunt lipsa energiei, stare permanenta de foame sau probleme ale pielii.

Pentru a preveni si a rezolva problema fibrelor din organism este recomandat sa consumi cat mai multe legume, fructe si cereale integrale. Nutrientii din aceste alimente imbunatatesc sanatatea intestinala si ajuta la reducerea riscului de diabet si boli ale inimii.


Organismul are un deficit de vitamina B

Unul dintre semnalele pe care ti le transmite organismul atunci cand exista carente de vitamina B este aparitia aparitia crapaturilor in coltul gurii si al buzelor.

Pe langa aceste crapaturi, pot aparea si alte simptome care sa anunte lipsa vitamine B in organism, precum limba inflamata, anemia, lipsa energiei, oboseala, probleme ale pielii si cearcane accentuate.

Pentru a preveni si a rezolva carentele de vitamina B, nutritionistii recomanda introducerea alimentelor bogate in vitamina B in alimentatia zilnica. Astfel, laptele, ouale, cerealele integrale, legumele, cartofii dulci, somonul, ficatul, carnea de pasare sau produsele din soia sunt cele mai bune surse de vitamina B.

Foto: https://www.slaq.am
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare