Boli

#boli cardiovasculare #vin rosu #oleaginoase #ceai verde #portocale #peste #omega 3 #colesterol

8 trucuri simple pentru a preveni bolile cardiovasculare

Barbatii trecuti de varsta de 45 de ani sunt mai supusi riscului de a se imbolnavi de afectiuni cardiovasculare , in timp ce femeile se pot confrunta cu acestea abia dupa varsta de 55 de ani. Totusi, numarul celor care au boli vasculare este in continua crestere din cauza unor factori cum ar fi colesterolul ridicat, fumatul, stilul de viata sedentar sau obezitatea.


Iata 8 trucuri simple care te vor ajuta sa previi bolile cardiovasculare


Bea ceai verde


Ceaiul verde contine o serie de antioxidanti care au rolul de a reduce colesterolul si tensiunea arteriala. Fierbe un litru de apa, iar dupa ce da in clocot, opreste focul si adauga 3 pliculete de ceai verde. Lasa ceaiul sa se raceasca, baga-l la frigider si consuma-l pe parcursul intregii zile, neindulcit.


Ar fi bine sa inlocuiesti apa cu ceaiul verde si sa il consumi ori de cate ori iti este sete.


Evita produsele bogate in colesterol


Colesterolul ridicat este una dintre cauzele aparitiei bolilor vasculare, ceea ce inseamna ca este recomandat sa reduci considerabil consumul de colesterol. Asadar, evita sa mai mananci carne grasa, mezeluri, alimente din  conserve, galbenus de ou, unt, lactate nedegresate si fast-food si indreapta-te catre supe, fructe, legume, lactate degresate, carne de peste si pui etc.


Opteaza pentru o dieta cu fibre


Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca persoanele care consuma multe fibre, sunt mai putin predispuse atacurilor de cord. Fibrele nu se gasesc in alimentele de origine animala, ci doar in cele vegetale cum ar fi: legumele, cerealele integrale, semintele, nucile etc.


Mananca mult peste


Acizii grasi care se regasesc in peste (somon, hamsii etc) sunt substante esentiale pentru sanatatea inimii tale. Chiar si o singura portie de peste pe saptamana,iti va imbunatati considerabil starea de sanatate. Mai exact, acizii grasi Omega 3 continuti de peste previn aparitia infarctului miocardic si a mortii subite.


Bea suc de portocale


Sucul de portocale contine o cantitate inseamnata de acid folic, care duc la scaderea nivelului de hemocisteina, un aminoacid care favorizeaza atacul de cord. Opteaza pentru sucurile 100% naturale, preparate in casa, fara zahar si alte ingrediente necunoscute.


Cel mai bine sa este sa cumperi cateva kilograme de portocale pe zi, sa storci 3 – 4 in fiecare dimineata si sa consumi sucul proaspat rezultat pe moment.


Mananca oleaginoase


Studiile au aratat ca persoanele care mananca cel putin 100 de grame de alune, nuci, migdale, fistic,  arahide sau seminte in fiecare saptamana, sunt mai feriti de riscul de boli si atacuri de inima.


Asadar, macar de doua-trei ori pe saptamana, consuma pe post de gustare dintre mese, fructe oleaginoase pentru a fi mai sanatos.


Mergi pe jos


Chiar si o plimbare de 20 de minute pe zi, in fiecare zi, va reduce cu o treime riscurile de atacuri de cord. In plus, sportul te mentine frumos, sanatos si bine dispus. Cercetarile amanuntite au demonstrat ca cei care practica sport traiesc mai mult, mai bine si mai fericiti.


Bea vin rosu


Jumatate de pahar de vin rosu consumat in fiecare zi scade considerabil riscul de boli de inima cum ar fi ateroscleroza sau infarct miocardic . Aceste beneficii sunt de fapt datorate continutului ridicat de antioxidantii numiti resveratrol . Totusi, vinul rosu trebuie sa fie bio, lipsit de conservanti si sulfiti care pot cauza dureri de cap, stari de voma si greata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului