Boli

#proprietati ardei iute #beneficii ardei iute #beneficii sanatate #sanatate #ardei iute

5 motive pentru care trebuie sa consumi mai des ardei iute

Stiai ca ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate? Desi este ocolit de multe persoane, acest ingredient magic nu ar trebui sa lipseasca din meniu. Desigur, in cantitati moderate, in functie de gradul de iuteala si de gusturile tale.

 

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa consumi mai des ardei iute:

  1. Este un puternic anelgezic – ardeii iuti contin capsaicina, o substanta care ajuta la ameliorarea durerilor articulare si musculare, dar si a durerilor nervoase asociate cu neuropatia diabetica si artrita.
  2. Scade glicemia - se utilizeaza in tratamentul diabetului pentru normalizarea nivelului de glucoza.
  3. Ajuta la imbunatatirea circulatiei – ardeiul iute este benefic pentru imbunatatirea circulatiei. Aceste, impreuna cu alte remedii este folosit ca rtatament pentru varice.  
  4. Imbunatateste digestia – ardeiul iute, consumat in alimentatie ajuta la producerea salivei. Astfel, ardeiul ajuta la oprirea diareei, precum si in cazul sangerarilor provocate de ulcere. 
  5. Spune adio racelilor si infectiilor sinusale – ardeiul iute are rolul de a curata mucoasele din organism in cazul infectiilor provocate de raceli sau a infectiilor sinusale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare