Boli

# protejare paraziti intestinali #paraziti intestinali

4 strategii eficiente pentru a te proteja de parazitii intestinali vara

Vara este anotimpul preferat al multor persoane, insa pentru a ne putea bucura cum trebuie de acest anotimp minunat si de toate vacantele planuite, trebuie sa tinem sub control anumite aspecte care ne pot afecta sanatatea. Printre acestea se numara si contactarea de paraziti si viermi intestinali – problema cu o prevalenta crescuta in anotimpul cald. Printre cei mai comuni factori de risc se numara consumul de fructe si legume nespalate, inghetata din aparate neigienizate, bauturile cu cuburi de gheata din surse de apa nepotabila, activitatile recreative in piscine si lacuri contaminate sau calatoriile in zone foarte populate, unde creste incidenta de contactare a unor paraziti. Pentru a preveni si, daca este nevoie, a trata astfel de infectii, apeleaza la Parasites Total Cleanse®. Afla in continuare beneficiile acestui supliment alimentar si ce strategii sa aplici pentru a tine departe parazitii intestinali!

 

1. Igiena riguroasa pentru intreaga familie

Prevalenta infectarii cu paraziti este crescuta in randul copiilor din cauza contactului cu diverse suprafete si medii infestate (nisip, pamant, plante, animale, toalete publice). Astfel, ouale de paraziti pot patrunde si ramane sub unghii, ducand la infectare. De aceea, este important sa se respecte reguli stricte de igiena a mainilor, inclusiv a unghiilor.

Mainile trebuie spalate bine cu apa si sapun, mai ales dupa utilizarea toaletei, dupa contactul cu animale (chiar si cele de companie) si inainte de masa sau gustari. Trebuie asigurata o igiena riguroasa a unghiilor, iar in cazul copiilor, se recomanda ca acestea sa fie taiate cat mai scurt.

2. Igiena locuintei este si ea importanta

Este esential sa se asigure o igiena corespunzatoare a locuintei, atat pentru a preveni infectarea, cat si dupa tratament, pentru a evita reinfectarea cu paraziti. In cazul in care ar putea exista un contact anterior, se recomanda sa se spele bine podelele, blaturile, jucariile si alte elemente din casa care sunt atinse des: intrerupatoare, clante.

Igiena baii trebuie asigurata foarte riguros, intrucat contactul necorespunzator poate duce la infectare sau reinfectare. Trebuie acordata o atentie sporita curatarii si dezinfectarii in special a robinetelor si a butoanelor de tras apa de la vasul de toaleta.

Nu in ultimul rand, trebuie sa va axati si pe curatarea hainelor si a lenjeriei. Acestea trebuie spalate bine si des, pentru a preveni recontaminarea. Se recomanda spalarea lenjeriei de pat si a prosoapelor la o temperatura cat mai ridicata, iar calcarea asternuturilor si a lenjeriei intime trebuie sa se faca la abur.

3. Acorda atentie alimentelor consumate

Chiar daca temperaturile ridicate ne indeamna la consumul de inghetata sau de bauturi racite cu gheata, trebuie sa retinem ca acestea sunt produse si depozitate in aparate speciale, care daca nu sunt curatate corespunzator, pot prezenta un risc crescut de infectie cu paraziti.

Este necesara acordarea unei atentii sporite alimentelor gatite, in special a carnii. Aceasta trebuie sa fie intotdeauna proaspata, provenita din surse sigure, de la producatori autorizati, pentru a preveni o posibila infectare. Poarta manusi cand pregatesti carnea cruda si spala bine (sau chiar fierbe) cutitul sau alte tacamuri care au intrat in contact cu aceasta. De asemenea, incearca sa folosesti un tocator diferit pentru taiatul carnii si altul pentru fructe si legume.

Iar in privinta fructelor si a legumelor de sezon pe care le putem consuma crude, curatarea si spalarea adecvata sunt extrem de importante. Spala-le bine sub jet de apa calda, in special salatele, care trebuie curatate cu atentie intre foi. Poti utiliza si tehnica de spalat cu bicarbonat de sodiu sau otet: umple un vas incapator cu apa calduta, adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu sau cantitatea corespunzatoare de otet (1 lingura la 250 ml de apa) si lasa fructele sau legumele 5-10 minute, apoi scurge-le si clateste-le bine sub jet de apa calda.

4. Bazeaza-te pe Parasites Total Cleanse®

Parasites Total Cleanse® este un supliment alimentar natural, cu efect antiparazitar, care ajuta la prevenirea infectarii cu paraziti si viermi intestinali, la eliminarea acestora in caz de infectare si la refacerea organismului ulterior eliminarii acestora. Acesta contine 10 ingrediente-cheie care ajuta organismul in lupta impotriva parazitilor intestinali:

- extract din muguri de nuc: efect antiparazitar, antiseptic, antibacterian si antifungic, adjuvant in distrugerea bacteriilor din intestin fara a afecta microflora intestinala;

- extract din flori de cuisoare: efect antibacterian, antiviral, antifungic, dar si antihelmintic – contine eugenol, compus care imbunatateste secretia de acid clorhidric (stimuleaza distrugerea viermilor intestinali);

- extract de coriandru: efect antibacterian si antifungic, bogat in compusi organici care au capacitatea de a traversa bariera hematoencefalica pentru a elimina infectiile parazitare din sistemul nervos central;

- alte ingrediente: oregano (efect antiparazitar si antiviral); pelin (cu efect antiparazitar si antiviral); usturoi (cu efect antiparazitar); extract de grepfrut (efect antiparazitar si de reglare a florei intestinale); cimbru-de-cultura (efect antibacterian si antihelmintic); seminte de dovleac (efect antiparazitar, eficiente impotriva giardiei, teniei si oxiurilor); menta (efect antiparazitar si antihelmintic).

Parasites Total Cleanse® este indicat in tratarea infestarii cu paraziti si viermi intestinali, precum limbrici, oxiuri, giardia, dar si in caz de toxoplasma si toxocaroza. Acesta ajuta la eliminarea parazitilor/viermilor si a oualor acestora, inhiba dezvoltarea lor, amelioreaza simptomele infestarii si ajuta la refacerea organismul post infectie, inclusiv a florei intestinale. De asemenea, sustine digestia, fluxul biliar, tranzitul intestinal si stimuleaza apetitul.

Tratamentul cu Parasites Total Cleanse® poate fi urmat de adulti si copii de peste 12 ani astfel: 1 comprimat dimineata si 1 comprimat seara, cu 15 minute inainte de masa, impreuna cu un pahar cu apa. Se administreaza 10 zile consecutiv, urmat de o pauza de 10 zile, apoi se reia administrarea. Pentru a preveni reinfectarea, se recomanda o cura de minim 3 luni. Administrarea la femei gravide sau care alapteaza si la copii cu varsta sub 12 ani se face doar pe baza recomandarii medicului, iar acest supliment nu se recomanda persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului.

Vara aceasta, urmeaza recomandarile noastre pentru a tine departe parazitii si viermii intestinali care iti pot strica vacanta – sau chiar si pentru a preveni reinfectarea. Cu o igiena stricta si cu Parasites Total Cleanse®, vei lupta cu succes impotriva infectiilor cu paraziti si viermi intestinali, fara ca flora intestinala sau apetitul tau sa aiba de suferit!

FOTO: create.vista.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare