Bebelusi

#diversificare bebelusi #diversificare

Cum sa faci diversificarea bebelusului mai usoara

 

Etapa trecerii de la lapte exclusiv la o alimentatie solida poate reprezenta o provocare pentru mamici. Vei vedea mai jos cateva sfaturi foarte utile pentru a avea un inceput de diversificare mai usor.

Specialistii recomanda ca in perioada de 6-8 luni bebelusii sa ajunga la trei mese pe zi. Mesele solide nu se introduc in alimentatia bebelusilor mai devreme de sase luni.

Mancarea complementara consta in piureuri pe baza de legume, cartofi, fructe, carne, cereale, uleiuri si diferite condimente. Este foarte important ca bebelusii sa invete sa mestece. Astfel, daca primele lingurite constau din piure foarte fin, copilul mic acum invata treptat sa mestece si sa inghita alimente solide, mai grosiere. Iata 5 sfaturi simple si numai bune de luat in seama:

In primul rand nu incepe sa hranesti prea devreme. Nu ii da bebelusului tau hrana solida inainte de varsta de sase luni. Sub sase luni, abilitatile motorii orale nu sunt suficient de mature pentru ca bebelusul sa inghita piureul.

Nu ii oferi copilului o cantitate foarte mare de hrana. Pentru primele incercari de hranire, pune doar putin aliment in bol pentru ca bebelusul sa cunoasca gustul.

Tine cont si de distractie in timpul mesei. Pentru a-l incuraja pe cel mic sa manance fa-l sa rada cu sunete precum fredonat sau batut din palme. Incearca sa gadili buzele bebelusului cu o lingurita goala si vezi daca incepe sa chicoteasca.

Nu in ultimul rand, ai rabdare! Daca bebelusul tau refuza hrana solida nu trebuie sa renunti imediat. Poate dura ceva timp pana cand copilul se obisnuieste cu gusturi, mirosuri si texturi noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului