IT & C

#android #teste #programele antivirus

Programele antivirus pentru Android au picat testele anti-malware

Un test comparativ intre cele mai populare solutii antivirus pentru terminalele care ruleaza Android au scos in evidenta faptul ca aplicatiile nu sunt chiar atat de eficiente cum s-ar dori. Potrivit ZDNet, testul a inclus sapte solutii antivirus gratuite si doua programe comerciale.

Solutiile testate au fost: Antivirus Free, BluePoint Antivirus Free, GuardX Antivirus, Kinetoo Malware Scan, LabMSF Antivirus beta, Privateer Lite, Zoner AntiVirus Free (programe gratuite) dar si F-Secure Mobile Security si Kaspersky Mobile Security (aplicatii platite). In cadrul testului s-au scanat 83 de pachete de instalare (APK) si 89 DEX-uri (binare Dalvik). Cele mai bune rezultate au revenit solutiilor comerciale Kaspersky Mobile Security si F-Secure Mobile Security, care au detectat cel putin 50% dintre mallware-ul prezent inca din stadiu inactiv . Dintre solutiile gratuite, cea mai eficienta s-a dovedit a fi Zoner AntiVirus Free, care a detectat 32% dintre aplicatiile malitioase. Toate celelalte solutii gratuite antivirus au picat testele cu un grad de doar 10% de detectare a aplicatiilor malitioase. In concluzie, aveti grija ce programe antivirus instalati pe terminalele cu Android, pentru ca s-ar putea sa nu fie atat de eficiente pe cat sperati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele