IT & C

Ecrane care pot fi impaturite

Anul trecut, prin februarie, compania olandeza Philips prezenta un prototip de ecran care putea fi "impachetat", pus intr-o cutie si, eventual, purtat cu grija in buzunar.

Recent, compania a anuntat ca a ajuns la o noua generatie a ecranelor bune de "impaturit". Aceasta solutie poate fi utilizata cu un smartpho ne ori cu un PDA, pentru vi- zionarea mai buna a unui film.

O NOUA GENERATIE. Noul model de ecran are 5 inci, beneficiaza de un contrast mai bun si poate fi "impaturit" mai bine fata de primul model Polymer Vision ( grup de dezvoltare in cadrul Philips) prezentat in 2003.

Dupa cum se arata in prezentarea facuta pe site-ul compa niei (www. poly mer visi on. com), Polymer Vi si on PV-QML5 este un ecran active-matrix QVGA (320 x 240 pixeli), destul de usor si ultrasubtire.

De asemenea, ecranul are patru niveluri de gri, cu o rata de contrast de 10:1. Producatorii spun ca ofera o vizibilitate foarte buna si la lumina puternica, dar care consuma putina energie.

MAI AVEM DE ASTEPTAT. Philips estimeaza ca ar putea sa inceapa productia in masa peste aproximativ doi ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele