Animale de companie

#concursuri canine #campion #uranus #cane corso #caine

Uranus, campion international la concursurile canine

Clasat in primii zece cei mai frumosi caini pe plan mondial la World Dog Show 2015 - Milano, Uranus Nobile Corso di Mogosoaia din rasa cane corso di mogosoaia are la activ, la doar un an si sapte luni, mai multe titluri obtinute la concursurile de frumusete nationale si internationale. Primul premiu l-a obtinut la varsta de un an, cand a devenit campion in Republica Bulgaria. La un an si cinci luni a devenit campion in Romania la clasa intermediara si in prezent ocupa locul 1 CAC (caine cu aptidudini ), locul 1 CACIB (caine cu aptidudini de campion international) si are calificativ BOB, adica este cel mai frumos caine al rasei.

Pentru concursurile de frumusete canine nu este suficient sa fii un exemplar reusit. E nevoie de pregatire, de antrenament. Asemenea oamenilor, si cainii „defileaza pe catwalk” intr-un anumit fel, executa anumite miscari, pozitii. Probele de lucru constau in demonstrarea faptului ca respectivul caine a absolvit dresajul de disciplinare de diferite categorii.

Despre Uranus Nobile Corso di Mogosoaia, dresorul Mihai Nae are numai cuvinte de lauda: „Este un caine pe care l-am dresat atat pentru examenele de lucru, cat si pentru concursurile de frumusete nationale si internationale si, ceea ce este extrem de important, este deja un bun reproducator, care transmite o linie genetica de exceptie”.

Premiile pentru un rezultat bun in competitiile de frumusete si in cele de dresaj constau in saci cu mancare de calitate superpremium, cupe si diplome ori certificate prin care se atesta obtinerea rezultatului. Demn de remarcat este castigul financiar pe care un astfel de caine il poate aduce stapanilor - „o monta cu un campion in Romania poate sa coste intre 700 si 1000 de euro, acesta fiind adevaratul scop al acestor concursuri”, ne lamureste dresorul Mihai Nae. Reproducerea unei femele cu un campion poate sa ajunga sa coste pe stapanul femelei intre 700 si 1000 de euro, iar un astfel de campion poate monta pana la doua femele pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului