Animale de companie

#caini #tratamente naturiste #ingrijire caini #afectiuni caini

Tratamente naturiste la indemana pentru cele mai frecvente afectiuni ale cainilor

Cainele tau este predispus la o multime de boli frecvente, printre cele mai comune numarandu-se bolile de piele, digestive sau muscaturile de purici. Inainte de a da fuga la o farmacie veterinara si a-ti indopa patrupedul cu medicamente, apeleaza la puterile miraculoase ale unora dintre cele mai simple si la indemana remedii sau tratamente naturiste pentru afectiuni canine!


1. Iaurtul - perfect pentru dezechilibrele digestive

Iaurtul simplu, fara arome si alte ingrediente, este la fel de eficient pentru sanatatea digestiva a cainilor pe cat este pentru cea a oamenilor. Culturile vii atent selectionate din iaurt au grija de tranzitul intestinal al cainelui si previn inmultirea bacteriilor care ar putea sa-i afecteze sanatatea digestiva.


2. Vitamina E - remediul sigur contra bolilor pielii

Pielea cainelui este predispusa la afectiuni mai mult decat orice parte a corpului. Indiferent ca se confrunta cu pielea uscata sau grasa ori ca aceasta este brazdata de iritatii si eczeme cauzate de diverse alergii sau dermatite, vitamina E face minuni pentru refacerea tesuturilor epidermice afectate. Vitamina E poate fi adaugata in apa in care ii faci baie sau direct pe pielea cainelui, masand-o bland pentru a patrunde in straturile profunde ale epidermei. In cazul in care pielea este afectata sever, se pot administra oral si tablete sau suplimente cu vitamina E.


3. Ceaiul de musetel - un remediu naturist minune pentru digestie, anxietate si piele

Ceaiul de musetel este un tratament natural eficient intr-o multime de probleme medicale canine, avand un efect calmant si antiinflamator rapid. Potrivit specialistilor, musetelul are rolul de a calma rapid crampele abdominale cauzate de diverse afectiuni digestive, de a ameliora iritatiile usoare ale pielii sau de a combate anxietatea canina.


4. Apa cu lamaie si pudra borax - solutii sigure contra puricilor

Nu trebuie sa investesti sume exorbitante in produse si accesorii antipurici pentru cainele tau. Se pare ca aplicarea unei solutii din apa cu lamaie sau a pudrei borax (produsa din boratul de sodiu) pe toata suprafata pielii alunga puricii si ii tine departe de patrupedul tau. Prepara solutia citrica turnand apa fierbinte peste cateva lamai taiate sferturi, pe care le lasi sa se macereze timp de 24 de ore. Se foloseste doar zeama obtinuta in urma macerarii.

Sursa foto: weeklysauce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare