Animale de companie

#caini #bull terrier #rase caini

Tot ce trebuie sa stii despre cainii din rasa Bull Terrier

Bull Terrierul este un caine de paza excelent si este minunat intr-o familie in care exista copii. Chiar daca nu este foarte usor de dresat si necesita un stapan rabdator, Bull Terrierul este agil si destul de inteligent.

Bull Terrierul este adesea numit un copil de trei ani in corpul unui caine pentru ca este foarte vesel, activ si se ataseaza foarte mult de familie. Acestia iubesc oamenii neconditiona, sunt prietenosi si foarte haiosi. Chiar daca au dimensiuni medii spre mari, Bull Terrierii adora sa se ghemuiasca in poala stapanilor si se bucura foarte mult atunci cand se intalnesc cu omul pe care il iubesc.

In ciuda acestor lucruri, Bull Terrierul este foarte puternic si destul de incapatanat atunci cand isi propune acest lucru.

Acesta este neobosit si vrea sa se implice in toate activitatile familiei.

In situatia in care se plictiseste, Bull Terrierul va incepe sa distruga lucrurile care ii ies in cale, doar pentru a atrage atentia stapanilor si pentru ca acestia sa ia masuri.

Pe de cealalta parte, in relatia cu alti caini, Bull Terrierul poate avea un comportament foarte agresiv, mai ales daca nu este invatat de mic cu alti companioni. Evita sa scopi Bull Terrierul la plimbare fara lesa, indiferent de cat de bine dresat ar fi. In cazul in care va vedea un alt caine, cu siguranta Bull Terrierul nu se va putea controla si va pleca spre atac.

In ceea ce priveste dresajul, Bull Terrierul nu este chiar atat de receptiv ca alti caini. Acesta invata mai incet anumite comenzi, chiar daca tie ti se pare usoare si simple. In aceasta situatie, trebuie sa te folosesti de recompensele alimentare. Tine intotdeauna la indemana boabele sale preferate si ofera-i-le dupa ce respecta o comanda data de tine. Pentru a primi mancarea preferata, fara indoiala va incerca sa fie mai receptiv.

Un avantaj foarte mare al cainilor din rasa Bull Terrier nu naparlesc atat de mult comparativ cu alti caini, asa ca daca pentru tine parul excesiv este o problema peste care nu ai putea sa treci, Bull Terrierul este un caine excelent.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului