Animale de companie

#rase #rase de caini #bloodhound #shar-pei #dog de bordeaux #mastiff #buldogul englez

Top 5 rase de caini cu cele mai multe cute de piele

Cutele in piele pot fi la fel de dragalase la cainii de talie mica ca si la patrupedele mari. Daca iti plac cainii cu o piele "lasata" cu multe cute, iata cele mai populare rase de caini potrivite pentru tine.

Cainii cu multe cute in piele sunt apreciati de multi iubitori de animale, dar adesea aceste animale au nevoie de ingrijiri suplimentare. Daca nu sunt ingrijiti corect, pot suferi de infectii periculoase.


5. Mastiff

Caine de talie mare. afectuos si social, mastifful are cele mai mari cute pe frunte, dar si pielea din alte zone ale corpului atarna uneori in falduri. Se intelege bine cu animalele mai mici si copiii, dar are nevoie de un stapan capabil sa-l controleze.


4. Bloodhound

Crescut pentru vanatoare, copoiul se lauda cu un simt al mirosului deosebit, iar urechile ii atarna la fel de mult ca si cutele din piele. Are nevoie de mai multa atentie decat alti caini cu pielea in falduri deoarece saliveaza foarte puternic dupa ce mananca si bea apa. Daca saliva ajunge in faldurile pielii, poate provoca infectii.


3. Dog de Bordeaux

Cutele pronuntate sunt prezente la dogul de Bordeaux mai ales la nivelul capului. Foarte incapatanat, acest caine nu este recomandat celor care se afla la prima experienta cu un caine. Daca nu este controlat bine, dogul de Bordeaux va incerca sa incalce regulile tot mai mult, zi de zi.


2. Bulldogul englez

Cu mai multe cute in piele decat bulldogul francez, aceasta rasa de caini este potrivita pentru cei care vor un animal mai putin independent, care necesita atentie zilnica. Cutele din piele il pot predispune la probleme dermatologice, dar bulldogul englez poate avea si probleme dentare atunci cand nu este ingrijit corect.


1. Shar-pei

Cea mai renumita rasa de caine cu multe cute in piele, Shar-pei seamana cel mai mult cu un animal de plus. Limba de culoare inchisa este un semn distinctiv al acestor caini care nu sunt insa la fel de blanzi ca alte animale de talia lor. Crescut drept caine de paza, Shar-pei-ul poate fi agresiv cu stainii si necesita o socializare buna de la o varsta frageda.



Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea