Animale de companie

#caini #cancer mamar #cancer mamar caini #simptome cancer mamar

Semne de cancer mamar la caini

Cancerul mamar nu este o boala pe care sa o asociem cu un animal, insa din pacate aceasta afectiune nu iarta nici macar animalele de companie. In ultimii ani cazurile de cancer mamar la caini s-au inmultit, iar de cele mai multe ori stapanii nici nu isi imagineaza ca patrupezii lor ar putea suferi de o astfel de boala.

Tumorile mamare la caini pot fi atat maligne, cat si benigne, insa acest lucru poate fi determinat doar un urma unei biopsii si a unor analize amanuntite. Daca tumorile sunt maligne, atunci apare in discutie cancerul mamar.

Simptome ale cancerului mamar la caini

- prezenta unor noduli de diferite dimensiuni in tesutul mamar
- sangerari inexplicabile la nivelul mameloanelor
- prezenta puroiului la nivelul mameloanelor
- pierderea poftei de mancare
- dificultati la inghitire
- aparitia unor mirosuri puternice si neplacute, persistente
- dificultati la urinare sau defecare.

Diagnosticarea cancerului mamar la caini

De cele mai multe ori, stapanii au descoperit tumora patrupezilor in timpul unui moment de rasfat. Atunci cand cainele se aseaza pe spate pentru a fi mangaiat pe burta, palpeaza usor zona respectiva. Daca simti umflaturi (ca o piatra blocata sub piele), chiar si de dimensiuni mici, nu le ignora. Mergi cat mai repede cu medicul la un medic veterinar.

Dupa consultatie, doctorul va decide daca este cazul sa ii faca o ecografie pentru detalii amanuntite. Daca si la ecografie pare sa fie ceva in neregula cu chistul respectiv, se va face o biopsie pentru analize.

Tratarea cancerului mamar la caini

Indiferent de varsta cainelui sau de stadiul bolii, chirurgia este singura varianta recomandata pentru eliminarea tumorii, insa in cazul acesteia sansele de tratare a cancerului sunt doar de 50%. Cu cat este descoperit mai repede, cu atat sansele ca operatia sa aiba succes si rezultate foarte bune sunt mai mari.

In acelasi timp, unii stapani au mai incercat si variante de tratament bazate pe plante si produse naturiste, insa de cele mai multe ori acestea nu au avut niciun efect.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare