Animale de companie

#animale #pisici #sanatate pisici #virus pisici #nefrita pisici

S-a descoperit un virus nou si fatal pentru pisici

Noi studii realizate recent in China au dus la descoperirea unui virus nou , care sta la baza unei boli de rinichi fatale la pisici - nefrita tubulo-interstitiala. Este vorba despre o tulpina a morbivilivirusului, un virus responsabil pentru declansarea rujeolei si oreionului.

Nefrita tubulo-interstitiala este o boala incurabila si fatala, care inflameaza spatiile dintre tubii rinichilor. Acestia transporta lichidul in organ pentru a fi filtrat.

Multi factori contribuie la declansarea acestei boli - infectii, boli autoimune si chiar anumite medicamente.

Boala este mai prezenta la caini decat la pisici, iar cauza afectiunii la pisici nu fusesese inca descoperita.

Cunoscand deja cauzele bolii la caini, cercetatorii din Hong Kong, China, au suspectat ca aceeasi tulpina de virus din familia morbivilivirusurilor sta la baza aparitiei nefritei si la pisici.

Pornind de la aceasta ipoteza, specialistii chinezi au testat 457 de pisici fara stapan din China si au descoperit ca 12.3% erau purtatoare ale acestui virus fatal.

Desi nu exista un tratament pentru aceasta boala, veterinarii chinezi spera la crearea unui vaccin pentru prevenirea infectiei virale cu tulpina morbivilivirusului "felin", protejand astfel animalele de fatala boala.

Foto: petscareblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea