Animale de companie

#reptile #sarpe #hrana reptile #ingrijire sarpe #hrana serpi

Cum sa hranesti sarpele

Un sarpe de companie este mai usor de hranit spre deosebire de alte reptile. Singura conditie in acesta caz este ca sarpele sa aiba dimensiuni reduse. Afla tot ce trebuie sa stii despre cum poti hrani un sarpe de companie, in conditii de perfecta siguranta.

Ce consuma un sarpe de companie

Cele mai multe dintre speciile de serpi pentru acvariu se hranesc, atunci cand sunt in mediul lor natural, cu rozatoare de dimensiuni mici (soareci, cobai, hamsteri etc.), oua, pasari, broaste, mamifere mici. Totusi, in captivitate, oferta este mai limitata, asa ca ii poti oferi in general rozatoare mici si oua de prepelita . Este important insa ca hrana sa nu depaseasca marimea capului sarpelui.

Cum se ofera hrana sarpelui

Multi crescatori de serpi considera ca cel mai bine este sa oferi sarpelui hrana vie . In cazul in care oferi reptilei o rozatoare, sunt sanse ca aceasta sa provoace leziuni sarpelui, chiar daca este foarte speriata. Cel mai bine este sa nu oferi hrana vie, ci congelata sau paralizata.

In ceea ce priveste modul in care ii oferi mancarea, este recomandat sa folosesti un cleste. Daca mainile tale au miros de mancare, sarpele nu va ezita sa te atace, oricat de bland si docil pare. Fii precaut si atunci cand ii schimbi apa.

Daca ai mai mult de un sarpe, hraneste-i in acvarii separate, astfel incat sa nu se lupte pentru mancare.

De cata hrana are nevoie sarpele

O masa pe saptamana ar trebui sa fie suficienta pentru un sarpe de dimensiuni reduse. Cu cat dimensiunile sarpelui cresc, cu atat cantitatea de alimente trebuie sa creasca, iar perioada dintre mese trebuie sa scada.

Totusi, sarpele tau iti va da semne atunci cand ii va fi foame. Mai exact, sarpele se va apropia tot mai des de geamul acvariului, il va lovi usor cu capul si va sta cu gura deshisa.

Motive pentru care sarpele nu mananca

In general serpii care au trait in salbaticie, iar brusc au fost inchisi intr-un acvariu, sunt supusi unui risc mare de imbolnavire. Mai exact, acestia vor refuza sa manance pentru ca nu se simt in largul lor.

De asemenea, este foarte posibil ca in primele zile de la achizitionare, sarpele sa refuze sa manance pentru ca se afla intr-un loc nou, pe care nu il cunoaste. Problema ar trebui sa se rezolve insa repede in acest caz.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului