Animale de companie

#dresaj #animale #caini

Rase de caini mai dificil de dresat

Cainii au temperamente si caractere diferite de la o rasa la alta, dar si de la un individ la altul. In consecinta nu toti cainii vor raspunde la fel la sedintele de dresaj. In general cainii dificil de dresat sunt independenti sau au un caracter dominant.

 

1 Cainii independenti

 

Rasele de caini care au in general un caracter independent sunt: Ciobanesc Antolian, Shar-Pei , Basset , Shiba Inu, Wirehaired Pointing Griffon , etc.

Iata care sunt principalele semne ce arata gradul de independenta a cainelui tau:

  • nu acorda foarte multa atentie stapanului sau altor animale de companie;
  • nu iti va permite intotdeauna sa il mangai sau sa il perii;
  • de cele mai multe ori sta singur;
  • atunci cand este certat prefera sa plece, fara sa reactioneze.

In general cainii care au un caracter independent sunt mult mai dificil de antrenat spre deosebire de cei dominanti. In general, cea mai buna tehnica de dresaj in cazul cainilor independenti este acordarea recompenselor.

 

2 Caini dominanti

 

Cainii dominanti sunt acei caini care nu pot fi controlati de stapan. In timp ce cainii independenti doar ignora comenzile date, cei dominanti se vor comporta ca si cand ei ar fi sefii. In cazul in care acesti caini nu au stapani care sa se impuna in fata lor si pe care sa-i stie drept „sefi de haita”, acestia pot deveni foarte agresivi, chiar si cu membrii familiei.

Rasele de caini dominante sunt: Doberman Pinscher , Boxer, Rottweiler, Bull Terrier, Presa Canario, Fila Brasiliera, American Staffordshire Terrier etc.

Iata cum poti recunoaste un caine dominant:

  • devine agresiv daca cineva incearca sa-i ia mancarea sau jucaria preferata;
  • are obiceiul de a se lupta cu alti caini si ii face placere;
  • maraie sau musca daca nu este lasat sa faca ceea ce vrea.

 

Cu toate acestea, cainii dominanti pot fi antrenati. Spre deosebire de restul cainilor insa, acestia au nevoie de un dresaj profesionist pentru a deveni ascultatori. De asemenea, pentru a-si mentine comportamentul exemplar pe care il invata la scoala de dresaj, un astfel de caine are nevoie de un stapan care sa stie sa se impuna in fata lui, fara a fi insa agresiv.

Cu toate acestea, cainii independenti sau dominanti nu sunt imposibil de dresat. Acestia trebuie insa dresati din primele luni de viata, pentru a invata mai usor ce au de facut. Desigur, daca stapanii prefera sa-i dreseze singuri, fara a apela la ajutorul unei scoli de dresaj, vor trebui sa aiba multa rabdare cu acestia si sa fie perseverenti. De asemenea, este foarte important sa cunoasca tehnica de dresaj la care animalul raspunde cel mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea