Animale de companie

#medicamente pisici #pastile pisici #pisici #animale #pastile #animale de companie

Pisica trebuie sa ia pastile? Cum sa procedezi ca pisica sa le si inghita

In general, pisicile nu sunt deloc incantate sa ia pastile, dar oricand poate veni momentul in care felina ta are nevoie de medicament si atunci ca trebui sa stii cum i-l poti administra.

E clar ca pisisca uraste surprizele si nu agreeaza deloc ca cineva sa ii deschida gura si sa ii impuna sa ia o pastila oribila la gust. Daca mai este si bolnava lucrurile se pot agrava, cu atat mai mult cu cat nimeni nu doreste sa inrautateasca starea unui animal bolnav si sa il supuna situatiilor stresante. Din fericire, exista cateva moduri in care se poate administra medicamentul unei pisici.

Calmeaza-te si joacat-te cu pisica inainte

Vei avea mai mult succes cu administrarea medicamentului unei pisici daca te joci un pic cu ea inainte. Este esential ca pisica ta sa se simta confortabil cu atingerea gurii si cu manipularea ei. Incepe prin a calma felina, frecandu-i capul si atingandu-i botul si buzele, pana simti ca pisica s-a relaxat. Daca nu ai avut succes, da-i un mic ragaz si reia jocul un pic mai tarziu. De indata ce simti ca s-a relaxat si se simte confortabil, exerseaza deschiderea gurii pisicii, pana se simte in siguranta si cu acesta miscare. Se pune pilula intr-o bucatica de carnita si se introduce pe gat.

Foloseste o patura moale pentru a imobiliza delicat pisica

Abordeaza situatia intr-un mod relaxat si pozitiv, pentru ca starea ta se transmite imediat pisicii. Invaluie pisica intr-o patura moale care ii poate oferi un anumit confort si te poate ajuta sa tii mai bine pisica. Nu uita sa vorbesti cu ea si sa o lauzi. Tine-i partea superioara a capului cu mana non-dominanta (mana stanga daca esti dreptaci). Mana ta poate tine ferm pometii fara a-i face rau pisicii. Inclina-i capul inapoi pentru a-i putea deschide maxilatrul in mod natural si foloseste mana libera pentru a arunca pilula cat mai adanc pe gatul pisicii. Maseaza-i acum gatul pentru a incuraja inghitirea.

Infasoara pastila intr-o bucata de carne

Pastilele care trebuie zdrobite se pot infasura intr-o bucata mica de carne sau in alte alimente pe care pisica ta le adora. De asemenea, puteti sa incercati sa o dizolvati in sos de ton, acesta fiind intotdeauna preferat de pisici si avand darul de a anihila mirosul pastilei.

Solicita medicamente masticabile

Daca pisica ta nu poate fi pacalita cu nici unul din trucurile de mai sus, poti solicita medicului veterinar sa iti dea reteta pentru pastile masticabile. Acestea se pot face la farmacie, conform retetei, amestecand ingredientul activ (medicamentul) cu un lichid, sau condensandu-l intr-o tableta sau o capsula mai mica.

Foloseste un piller pentru pisici

Un piller pentru pisici este o bagheta cu o deschidere la capat pentru pilula. Unele pillere au dubla functionare, fiind destinate atat pastilelor cat si medicamentelor lichide. Se tine capul pisicii cu mana ne-dominanta, cu urechile pisicii sub degetul mare si aratator. Cu cealalta mana se foloseste bagheta piller-ului pentru a deschide gura pisicii si se introduce dincolo de dinti, impingandu-se usor in partea din spate a gurii, moment in care se impinge pilula actionand pistonul.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare