Animale de companie

# alimetatie caine # alimente permise caini #alimente caini #ingrijire caini #fructe #legume

Alimente destinate oamenilor care sunt sanatoase si pentru caini

Cine are un caine in casa stie cat de greu este sa reziste tentatiei de a nu-i oferi acestuia sa guste putin din ceea ce mananca. De cele mai multe ori, privirea insistenta a cainelui il ajuta sa obtina ceea ce isi doreste: o bucatica sau mai multe din mancarea stapanului sau. Doar ca uneori, in loc sa iti rasfeti cainele s-ar putea sa ii faci mai mult rau. Iata cateva dintre alimentele destinate oamenilor care sunt sanatoase si pentru caini.

Pepene verde

Pepenele verde este o gustare perfecta pentru caini, fiind bogat in nutrietii si cu un continut mic de calorii. Poti sa iti rasfeti cainele cu pepene verde intr-o zi torida de vara, pentru ca il va ajuta sa se racoreasca.

Mere

Merele sunt fructele pe care le poti manca atat tu cat si cainele tau, pentru ca sunt delicioase si usoare. In plus, merele sunt o sursa importanta de fibre, vitamina A si C, omega-3, omega-6, antioxidanti, flavonoide si polifenoli. Ai grija insa ca patrupedul tau sa nu manance si semintele fructului pentru ca acestea sunt toxice. Semintele de mar contin o cantitate mica de cianura, care in cazul oamenilor nu este periculoasa, dar in cazul cainilor, da.

Morcovi

Morcovii sunt gustarea ideala pentru caini. Cainii pot manca morcovii atat preparati, cat si cruzi. Tine insa cont ca morcovii sunt doar o gustare sau uneori o recompensa pentru caini, dieta lor trebuie sa fie una echilibrata si bogata in nutrienti.

Dovleac

Dovleacul este recomandat de medicii veterinari ca un tratament alternativ atunci cand cainele este constipat sau are probleme digestive. Atunci cand ii oferi cainelui sa manance dovleac, tine cont de cantitate, aceasta nu trebuie sa fie foarte mare pentru ca ar putea provoca alte probleme.

Supa de pui

Cainii adora carnea de pui, dar la fel de buna pentru aceste animale de companie este si supa de pui sau cea din oase de pui. Atentie insa la oasele de pui, care nu au ce cauta in alimentatia unui caine. Atunci cand hranesti cainele cu orice fel de carne, ai grija sa indepartezi toate oasele, pentru ca acestea pot provoca reale probleme de la dinti rupti, rani la nivelul gurii sau chiar blocaj intestinal care necesita operatie de urgenta.

Peste

Pestele este un aliment la fel de sanatos pentru caini, cum este si pentru stapanii lor, atat timp cat nu este crud. Anumite tipuri de peste sunt cu atat mai bune pentru animalul tau de companie: somonul, pestele oceanic si heringul sunt specii care au o durata de viata scurta, deci un nivelul de mercur pe care il contin este mai mic. Pestele este, de asemenea, o sursa buna de proteine pentru cainele tau, mai ales daca are alergie la alte tipuri de carne.

Ce alimente nu ar trebui sa manance un caine

Este important ce alimente destinate oamenilor sunt sanatoase pentru caini, dar la fel de important este sa stii ce anume ar trebui sa eviti sa ii dai cainelui. Nu iti hrani niciodata cainele cu struguri, stafide, ceapa, usturoi, avocado si produse care contin zahar sau inlocuitor de zahar.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului