Animale de companie

#pisica #pisici #animale de companie

Pisica poate merge sute de km in cautarea casei pierdute

O pisica galica a fost gasita ranita de ofiterii britanici de la protectia animalelor , intr-un sat din Anglia cu ajutorul unui microcip amplasat sub piele. Veterinarii au aflat că feline este inregistrata in Normandia, in nord-estul Frantei doar ca numele stapanilor ei sunt englezesti. Astfel, se presupune ca pisica ar fi calatorit sute de kilometri din Normandia pana in Anglia, in cautarea fostei locuinte.


Calatoria lunga si-a pus amprentele asupra pisoiului care este slabit, are un abces si o umflatura langa ficat.

Pentru ca cipul nu continea numarul de telefon al stapanului, acesta nu a fost insa contactat.

Daca stapanii saii nu vor putea fi gasiti, Tommy va trebui sa stea sase luni in carantina , va fi vaccinat, va primi certificat de sanatate si un pasaport si va putea fi dat spre adoptie, potrivit realitatea.net.


De ce “fug” pisicile de acasa


Pisicile sunt animale teritoriale si cele mai multe dintre ele incearca sa se intoarca la vechile case atunci cand stapanii le schimba locuinta.

Chiar daca nu reusesc sa se intoarca la vechea lor locuinta ele sunt in continuare motivate sa faca acest lucru.

De aceea, atunci cand te muti este bine sa-ti tii pisica circa doua saptamani in casa, pana se obisnuieste cu noul mediu si noile mirosuri si sa ii dai voie afara numai sub supraveghere.

O alta cauza care duce la “fuga” pisicilor de acasa este atunci cand acestea sunt crescute numai in casa. Se intampla adesea ca o pisica ce a crescut numai in casa sa prinda un moment oportun si “sa evadeze”.

Insa odata ce ajunge intr-un mediu strain pisica va avea tendinta sa se ascunda si sa se fereasca de pericole, inclusiv de stapani. In plus, curiozitatea pisicii este atat de mare incat nu va ezita sa “inspecteze” tot ce vede in jurul ei.

Alte cauze pentru care pisicile “fug” de acasa ar fi faptul ca sunt agresate. De asemenea, cand o pisica este bolnava, suferinda si in durere va face in asa fel incat sa se departeze de locurile pe care le asociaza cu aceste trauma.


Cum reusesc sa se intoarca acasa


Pisicile, la fel ca si cateii, au un instinct deosebit, mult mai puternic decat cele cinci simturi umane. Astfel, ele au abilitatea de a-si gasi vechiul teritoriu chiar si dupa ce au fost mutate, furate sau pierdute.

Pentru a testa aceasta abilitate innascuta a pisicilor cercetatorii au realizat mai multe teste. In unul dintre teste mai multe pisici au fost sedate si eliberate in diferite locuri, la distante de pana la 12 km departare fata de case.

Specialistii au observant cu stupoare ca mai toate pisicile au luat-o in directia corecta spre teritoriul lor. Si mai mult de atat, pisicile mai in varsta s-au descurcat chiar mai bine decat cele mai tinere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare