Animale de companie

#pisici #caini #animale de companie #animalute

Stopeaza cruzimea fata de animale prin educatia copiilor

Stiai ca, potrivit unor studii recente, un sfert dintre copiii care au fost supusi in mod repetat sau au comis abuzuri fata de animale au devenit, la maturitate, la randul lor, violenti cu patrupedele? Este foarte important ca parintii sa-si invete copiii sa iubeasca animalutele pentru ca violenta fata de animale este primul pas catre violenta fata de oameni.


Copiii violenti cu animalele ar putea deveni agresori


Violenta fata de animalute este un semn de tulburare de comportament la copii.

Este recomandat ca parintii sa reactioneze imediat atunci cand observa ca micutul lor chinuiueste un animalut si sa-i explice ca greseste.

Daca acest comportament nu este corectat, copilul poate dezvolta probleme mult mai mari.

Potrivit psihologilor, persoanele care au ranit animalute in copilarie sunt predispusi sa comita diverse infractiuni sau chiar crime la maturitate.


Violenta in familie duce la violenta fata de animalute


Este bine sa mai stii ca nu exista limite sociale sau economice privind abuzul fata de animalute astfel ca acesta se poate manifesta la copii care provin din familii cu statut diferit.

Insa se pare ca o mare parte din copiii care au un comportament agresiv fata de animalute traiesc in medii violente astfel ca isi elibereaza frustrarile pe animale, care nu se pot apara.

Mai mult de atat s-a descoperit ca exista o legatura puternica intre abuzul fata de animale si violenta domestica si ca, de regula, femeile supuse abuzului domestic sustin ca si animalutele de companie erau amenintate sau chiar ranite.


Cum inveti copiii sa iubeasca animalutele


Este recomandat sa-ti inveti copilul sa respecte animalutele de mic, imediat ce incepe sa vorbeasca si sa inteleaga ce se petrece in jurul sau.

O metoda eficienta este sa-l scoti la plimbare in natura si sa-i arati diverse animalute povestindu-i in acelasi timp despre ele.

Invata-l cum se atinge si cum se mangaie un animalut si explica-i de ce nu este bine sa-l bruschezi.

Citeste-i de mic povesti cu animalute si incurajeaza-l sa urmareasca programe TV despre vietati siincet incet va dezvolta o dragoste si respect pentru ele.

Este bine sa intervii ori de cate ori vezi ca micutul tau este prea dur cu un animalut sis a-l recompensezi, pe de alta parte, cand se poarta frumos cu el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare