Animale de companie

#craciun #sarbatori #caine #animal de companie

La ce pericole este supus un caine de sarbatori

Perioada sarbatorilor de iarna poate fi foarte stresanta pentru caini intrucat au loc numeroase schimbari in rutina lor zilnica. Calatoresc mai des, au loc schimbari in ceea ce priveste mediul in care traiesc – decoratiunile specifice de sarbatori, intra in contact cu mai multe persoane decat de obicei, etc. Daca ai un catel iata cum sa-l pregatesti pentru Craciun:


1 Protejeaza-l de zgomote puternice


In cazul in care planuiesti ca de sarbatori sa organizezi o petrecere sau o reuniune mai speciala in care sa aduni in casa ta mai multe persoane este indicat ai in vedere si animalutul tau de companie.

Cainii pot fi stresati atunci cand intra in contact cu mai multi straini sau e prea multa galagie in jurul lor. In plus, acesta poate fi calcat din greseala sau poate ataca un copil care interactioneaza cu el intr-un mod inadecvat.

Cel mai bine este sa-ti protejezi animalutul inchizandu-l intr-una din camerele libere. Asigura-te ca ai asezat in camera jucariile mancare si jucariile sale preferate si verifica din cand in cand sa vezi ce face.
 

2 Pregateste-l din timp pentru calatorii


In perioada Craciunului este posibil sa fii nevoit sa faci mai multe calatorii impreuna cu animalutul tau de companie decat de obicei.

In cazul in care catelul tau nu este obisnuit sa mearga cu masina pregateste-l din timp pentru calatoriile de sarbatori luandu-l la mici plimbari, in parc, la cumparaturi sau in vizita la prieteni.

Daca vei calatori in afara tarii intereseaza-te din timp daca nu ai nevoie de acte speciale si asigura-te ca animalutul tau are vaccinurile la zi.


Citeste mai multe despre:
 


3 Ofera-i cadou o jucarie, nu ciocolata!


Se intampla adesea ca stapanii sa-si trateze cateii ca pe niste copii si sa-i resfete in perioada sarbatorilor cu dulciuri si mancare copioasa. Evita aceste obiceiuri proaste si rasfata-ti animalutul cu o jucarie noua daca vrei, de exemplu, nu cu ciocolata.

Sau, daca ai timpul si disponibilitatea necesara, poti sa pregatesti catelului tau un meniu special pentru sarbatori, sanatos.


Citeste mai multe despre:

 

4 Fereste-l de instalatie si beteala


In perioada sarbatorilor de iarna au loc de regula mai multe incidente legate de ingerarea de catre animalute a diverse obiecte periculoase.

In afara de prajituri si mancare lasata la discretie, cainii pot ingera becuri de instalatie, globuri, beteala etc.

De aceea, atunci cand iti decorezi casa pentru Craciun este bine sa ai in vedere si animalutul tau de companie si sa te asiguri ca nu are acces usor le diverse obiecte periculoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea