Animale de companie

#porcusor de guineea #ingrijire porcusor de guineea #rozatoare #dresare porcusor de guineea

Invata cum sa dresezi porcusorul de guineea

Porcusorul de guineea este un animalut mai inteligent decat iti imaginezi. Simpaticele rozatoare domestice sunt foarte intuitive, iar cu abordarea potrivita, pot invata multe trucuri interesante. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa dresezi porcusorul de guineea!


1. Stabileste un program


Cateva sedinte de dresaj in fiecare zi vor fi suficiente pentru a-l invata pe porcusorul de guineea sa faca ceea ce iti doresti.

Este indicat sa stabilesti trei sedinte zilnice, care sa dureze aproximativ 5 - 10 minute si in care sa insisti asupra aceluiasi truc. In acest ritm, in aproximativ o saptamana, animalul tau de companie va fi deja dresat.


2. Invata porcusorul de guineea sa isi faca nevoile intr-un colt


Poate fi destul de enervant sa vezi cum porcusorul de guineea isi face nevoile peste tot prin cusca sau prin casa, asa ca ar fi bine sa il inveti pe acesta sa urineze intr-un singur colt, intr-o cutie speciala. Ori de cate ori schimbi talasul si cureti cusca, pastreaza putin din talasul vechi si pune-l in cutiuta din colt. Porcusorul va fi atras de miros si va simti nevoia sa urineze mereu in acelasi loc.

Ori de cate ori observi ca porcusorul isi face nevoile in acelasi loc, nu iti ramane decat sa ii oferi acestuia un mic rasfat culinar. In acest fel, el va asocia gestul respectiv cu o recompensa. In cazul in care nu isi face nevoile in locul special amenajat, ignora-l, nu-l mustra!


3. Invata porcusorul de guineea sa roada lemnul potrivit


Este absolut normal si natural ca porcusorul de guineea sa roada o bucata de lemn, insa problema apare in momentul in care acesta se orienteaza catre piesele de mobilier din casa. In aceasta situatie, singurul lucru pe care il poti face este sa ii oferi animalutului un butuc mic de lemn, pe care sa il asezi in cusca sau in spatiul sau de joaca. In acest fel, porcusorul de guineea nu va mai simti nevoia sa isi toceasca dintii in mobilierul din casa.


4. Invata porcusorul cum sa ceara mancare


Este foarte simplu sa inveti porcusorul de guineea sa ceara mancare. Nu trebuie decat sa ridici o portie de patrunjel, rosie sau morcov deasupra capului sau, astfel incat animalutul sa se ridice pe labutele din spate si sa incerce sa ajunga la bucata de mancare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului