Animale de companie

#papagali #ingrijire papagal kakariki #papagal kakariki #specii papagali

Ingrijirea papagalilor kakariki

Papagalul Kakariki, cunoscut si sub numele de papagalul capra, este o pasare recunoscuta pentru inteligenta si energia de care da dovada tot timpul. De asemenea, papagalul Kakariki este o fire curioasa, iar in momentul in care este lasat liber, va incerca sa analizeze toata incaperea si nu va fi niciodata suficient de linistit pentru a sta pe mana sau umarul stapanului.

Acest lucru nu inseamna ca pasarile din aceasta specie nu pot da dovada de afectiune, insa doar atunci cand au dispozitia necesara.

Ingrijirea papagalului Kakariki

Deoarece papagalul Kakariki poate ajunge la o marime de 25 de centimetri (cu tot cu coada) la maturitate, acesta are nevoie de o cusca spatioasa, de cel putin un metru inaltime si 70 de centimetri latime.

De asemenea, pasarile din acesta specie sunt foarte dezordonate si provoaca multa mizerie in colivie, motiv pentru care se recomanda ca o data pe saptamana sa cureti bine interiorul custii. Indeparteaza mancarea intarita si gainatul cu ajutorul unei raclete mici, sterge podeaua coliviei cu o carpa umeda pentru a elimina stratul gros de mizerie, iar apoi pulverizeaza o substanta dezinfectanta si sterge cu ajutorul unui burete abraziv. La final clateste cu apa din belsug, pentru a evita intoxicarea pasarii.

Tot in cusca ar fi bine sa asezi o cadita mica cu apa, deoarece papagalilor kakariki le place foarte mult sa faca baie.

Asigura-te ca adancimea apei nu depaseste mai mult de doi centimetri pentru a evita incidentele.

Din punct de vedere al sanatatii, papagalul Kakariki este destul de rezistent. Singura problema frecventa este prezenta paduchilor.

Acestia pot fi depistati in cazul in care observi ca pasarea  obisnuieste sa se scarpine destul de des si sa piarda din pene.

In acest caz este recomandat sa duci pasarea la medicul veterinar pentru un tratament potrivit si sa nu aplici tratamente nerecomandate.

Hranirea papagalului Kakariki

Kakariki nu este o pasare pretentioasa la mancare si consuma, in general, produse precum seminte de mei, ovaz, floarea soarelui, nuci, grau, seminte de pepene verde si chiar boabe de struguri.

In acelasi timp, papagalul kakariki accepta foarte bine si legumele (mazare, castravete, morcov fiert) si fructe (cirese, prune, mere, pere etc.) sau oua fierte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare