Animale de companie

#pesti #acvariu #piranha #ingrijire pesti #acvariu pesti #pesti piranha

Ingrijirea pestilor piranha

Piranha este o specie de pesti care are necesitati de ingrijire diferite fata de alte specii. Piranha are nevoie de un regim alimentar deosebit, nu suporta lumina puternica si au nevoie de o anumita temperatura. Descopera mai multe informatii care te vor ajuta sa cresti si sa ingrijesti pestii Piranha asa cum trebuie.

1. Asigura-te ca acvariul este instalat si in stare de functionare inainte de a cumpara un peste Piranha. Acesta nu suporta sa stea prea mult intr-un bol mic. Acest lucru ii poate provoca imbolnavirea.

2. Asigura-te ca acvariul are o capacitate de cel putin 350 de litri. In acelasi timp, temperatura apei este foarte importanta. Aceasta ar trebui sa fie in jurul valorii de 25 de grade Celsius. Investeste intr-un incalzitor de 200 de W sau in doua de 100.

3. In momentul in care pui pestele in noul acvariu , acesta ar putea fi destul de speriat. Incearca sa il lasi sa se calmeze.

Evita sa bati in geamul acvariului sau sa il urmaresti insistent cu privirea. De asemenea, evita sa pozitionezi acvariul intr-o camera prin care trec foarte multe persoane. Chiar daca au renume de pradatori , pestii Piranha pot suferi de anxietate daca sunt speriati sau stresati, iar acest lucru le poate provoca moartea.

4. Pastreaza acvariul cat se poate de cura. Incearca sa nu adaugi prea multa hrana si sa ii oferi pestelui exact atat cat consuma. Carnea putrezita lasata pe fundul acvariului va putrezi si va duce la imbolnavirea pestelui.

In acelasi timp se recomanda sa achizitionezi un filtru care sa curete, in mare parte, impuritatile din apa. De asemenea, achizitioneaza de la pet shop un produs care sa regleze pH-ul apei. Acesta trebuie sa aiba intre 5.5 si 7.5 si apa sa fie doar usor acida.

5. In ceea ce priveste hrana, poti oferi pestilor hrana uscata speciala, bucati de peste sau, mai rar, inima de vita.


Atentie!


Acesti pesti sunt foarte periculosi. Acorda mare atentie intretinerii acvariului si nu baga niciodata mana in apa in care se afla acestia, nici macar in joaca. Pestii sunt mai rapizi decat tine si iti pot provoca rani foarte grave.

Acvariul in care se afla pestii piranha trebuie sa aiba capac - altfel pestii vor sari si vor muri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului