Animale de companie

#ingrijire animale #pisica #frig #ger #zapada #animale de companie

Este prea frig pentru a lasa pisica afara? Ce spun expertii

Daca ai o pisica care de obicei sta pe afara, este bine sa cunosti limitele de temperatura din timpul iernii pentru a stii cand trebuie sa o aduci inauntru. Blana groasa si pufoasa nu o poate proteja complet atunci cand temperaturile incep sa scada.

Cand este prea frig pentru a lasa o pisica afara?

Acest lucru este conditionat de varsta pisicii, de grosimea blanii si de cat de mult este ea obisnuita sa stea pe afara. Daca pisica ta obisnuieste sa traiasca in aer liber, cu siguranta ea cunoaste cele mai bune locuri in care se poate adaposti in cazul in care este prea frig afara. Insa, daca pisica ta este una de interior, frigul de afara ar putea fi un pericol real pentru ea.

Daca temperaturile scad sub 0 grade Celsius, toate pisicile sunt in pericol de hipotermie sau degeraturi.

Cand ar trebui sa te gandesti sa aduci pisica in casa?

Daca pisica nu are un loc calduros in care se poate adaposti in zilele in care temperatura scade sub sapte grade Celsius, ea nu ar trebui sa ramana afara pentru perioade lungi de timp. Poate ramane afara pentru cateva minute, cel mult o ora, mai ales daca este o zona insorita in care se poate relaxa. Dar nu mai mult de atat.

Daca temperatura corpului unei pisici scade sub medie, ea poate suferi hipotermie, si, in cazul unui vant puternic, chiar degeraturi. Temperaturile reci, vantul, zapada sau ploaia sunt factori care uda blana pisicii si duc mai repede la hipoternie si degeraturi.

Ce poti face pentru a pastra pisica in siguranta iarna?

Pisica are nevoie de mai multe calorii pe vreme rece, chiar daca ramane in intreior, asa ca asigura-te ca este bine hranita. De asemenea, se recomanda sa tii jaluzelele deschise un timpul zilei, astfel incat pisica de interior sa se poata bucura de cat mai mult soare.

Daca ai o pisica de exterior, poate fi dificil sa o convingi sa stea inauntru in timpul zilelor friguroase. Asigura-te, insa, ca este bine hranita si ca are acces oricand la un adapost calduros si sigur afara. Poti lua in considerare adaugarea unei usi de pisica la usa ta de la intrare.

Crearea unui adapost in aer liber nu trebuie sa fie un proces elaborat si costisitor. Poti folosi un recipient de depozitare vechi, o cutie de tabla, sau chiar o cutia de carton. In ea creeaza un strat izolant folosind paie. Se recomanda sa nu utilizezi paturi, pentru ca absorb umiditatea. Asigura-te ca acest adapost in aer liber este pozitionat intr-un loc ferit de vant sau ploaie si ca nu deranjeaza pe nimeni. El nu trebuie sa fie foarte mare, dar sa acorde pisicii, sau pisicilor care frecventeaza zona, un spatiu suficient pentru a se misca. Totodata, asigura-te ca adapostul are hrana si apa si retine ca pisicile sufera de sete iarna, pentru ca aceasta ingheata repede.

Totusi, daca este posibil, se recomanda sa aduci pisica in casa, mai ales noapte cand temperaturile scad si mai mult si gerul devine greu de suportat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea