Animale de companie

#caine deprimat #caine

Cainele tau este deprimat? 5 simptome ale depresiei la caini

Exista numeroase dovezi ca animalele, in special cainii, pot ameliora depresia la oameni. Insa, cu toate acestea, cainii pot suferi de depresie. Pentru ca animalul sa isi revina la timp, este important ca depresia canina sa fie depistata de la primele semne. Iata ce trebuie sa te puna pe ganduri:

1. Energie scazuta

Ca si in cazul oamenilor, depresia la caini este adesea cauzata de modificari ale nivelului de serotonina. Acest lucru se manifesta prin letargie si ceea ce poate parea a fi “lene”. Daca animalul trece rapid de la a iubi plimbarile si a sari la orice ocazie de a aduce o minge de tenis la a arata dezinteres fata de activitatile sale preferate, este posibil sa fie deprimat.  

2. Schimbarea obiceiurilor alimentare

Caninii traiesc pentru ora mesei. Insa, daca un caine manaca foarte putin sau este dezinteresat de mancare, fara a se confrunta cu o problema de sanatate, este semnul clar ca animalul este depirmat. 

3. Schimbarea obiceiurilor de somn

Din nou, letargia care se transforma in somn 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ar trebui sa sune ca un semnal de alarma. Daca nu exista o alta cauza medicala care sa provoace letargie, depresia este cea care ii poate face probleme. 

4. Comportament anxios sau obsesiv

Cainii deprimati pot avea un comportament anxios sau obsesiv. De exemplu, unii caini pot deveni brusc mult mai speriati, stresati sau iritati. Altii, in schimb, pot avea comportamente obsesive, precum roaderea constanta a unghiilor de la o singura labuta. 

5. Agresivitate

Desi agresivitatea este mai rara cand vine vorba de caini deprimati, se poate intampla. Depresia si anxietatea merg adesea mana in mana, iar daca un catelus lasa aceasta anxietate sa preia controlul, poate iesi la iveala sub forma unui comportament inspaimantator. 

Ce este de facut?

Mergi de urgenta cu animalul la medicul veterinar. Multe dintre aceste simptome pot fi date de diferite boli. In urma investigatiilor medicul poate afla daca este o problema medicala sau este vorba despre depresie si iti poate recomanda ce este de facut mai departe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare