Animale de companie

#plimbare caine #plimbare caini #caine # urcat pe munte # caine pe munte

Cum sa urci pe munte cu cainele

Cainele poate fi la fel de incantat de o plimbare la munte ca si tine. Pentru siguranta patrupedului tau, afla cateva sfaturi importante despre cum sa urci pe munte cu cainele.

Cand vrei sa iei cainele cu tine intr-o excursie la munte, pentru a explora cateva trasee montane , este important sa te asiguri ca este pregatit pentru aceasta experienta.

Daca vrei sa mergi intr-o zona impadurita, lesa se poate incurca in crengi si poate fi nevoie sa lasi cainele liber. Atunci cand il plimbi in lesa, cainele intoarce capul in mod regulat catre tine? Raspunde prompt la comenzi ca "nu" sau "stai"? Un caine care nu a beneficiat de un dresaj corect isi poate pune viata in pericol in salbaticie.

Indiferent daca ai ales sa urci pe munte cu cainele in lesa sau fara, este important ca zgarda patrupedului sa contina informatiile tale de contact. In cazul nefericit in care cainele se pierde, acestea ii ofera o sansa de a fi returnat atunci cand este gasit de alti excursionisti.
 

Topul cainilor pentru climatele reci
 

Daca planuiesti o excursie cu cortul, asigura-te ca vei avea la tine toate cele necesare cainelui: hrana, castron, apa proaspata si o trusa de prim ajutor pentru caine.

Inainte sa pleci pe munte cu cainele, fa o vizita la veterinar. Asigura-te ca vaccinurile sunt la zi si ca animalul a luat pastilele pentru deparazitarea interna.

Nu lasa niciodata cainele sa bea apa din balti, lacuri sau alte ape statatoare. Acestea pot contine agenti patogeni periculosi, care il pot imbolnavi. Acorda atentie cainelui si atunci cand miroase atent pamantul si nu-l lasa sa manance nimic de pe jos.

La intoarcere, verifica intotdeauna blana cainelui. Un periaj bun este necesar, la fel ca si verificarea pielii pentru capuse. Acorda atentia sporita abdomenului, urechilor si faldurilor din piele.

Daca ai descoperit o capusa , umezeste zona cu alcool, apoi inlatura usor parazitul cu o penseta . Contactul cu sangele din capusa poate fi periculos pentru caine, dar si pentru tine.

Urmeaza toate regulile de siguranta si plimbarea pe munte va fi o experienta placuta pentru cainele tau.


Sursa foto: Hikingadventures.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea