Animale de companie

#stres #animale de companie #sarbatori de iarna

Cum afecteaza stresul Sarbatorilor animalutul tau?

Animalele sunt destul de stresate, cand toata lumea din casa se agita in jurul bradului si ofera sau daruiesc cadouri - uneori, unele animale sunt atat de stresate in aceasta perioada incat fug de acasa sau se ascund pe unde pot.

Stresul este resimtit de animal cel mai des cand i se intrerupe rutina zilnica. Fie stapanul nu plimba catelul destul de des, fie schimba ora la care este hranita pisica din cauza programului incarcat, fie uita sa schimbe apa la acvariul pentru pesti.

In plus, multe dintre obiectele straine care apar in casa (brad, instalatie luminoasa , cadouri, noul set de tacamuri pentru Sarbatori ) sunt o alta sursa de stres.

Pentru membrii familiei, Sarbatorile sunt o perioada a vizitelor si a musafirilor, iar agitatia constanta din casa pot sa deruteze animalul si sa il faca nervos. Ideal ar fi ca in aceasta perioada sa nu fie schimbat programul obisnuit al animalului. Daca nu este posibil, atunci acesta poate fi tinut intr-o camera separata de toate pregatirile de Sarbatori sau de musafiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea