Animale de companie

#blana #naparlire #pisici #prevenirea naparlirii

Cum sa previi si sa tratezi caderea parului la pisica

Alopecia la pisici este o afectiune des intalnita, care se gaseste la foarte multe dintre psicile de casa. Acestea au tendinta de a se musca singure si a se simti deranjate de mancarime, iar primul simptom usor de observat este caderea parului pe anumite portiuni. Cauzele pot fi multe, insa, netratata, aceasta afectiune poate duce si la alte complicatii.

Desi pierderea unor fire de par pana la smocuri de blana poate fi normala la pisici, alopecia poate duce la numeroase difunctii in organsimul pisicii. Acest lucru ar trebui sa te ingrijoreze mai ales daca observi ca pisicuta ta are zone de piele chele, pe care parul nu mai creste.


Cauzele principale ale caderii parului la pisica:


1.Din cauza muscaturii puricilor, capuselor si ai altor paraziti daunatori, care se adapostesc, de obicei pe partea interioara a coapselor si pe zona abdominala.
2. Pisicuta ta poate avea o reactie alergica la mancarea ingerata.
3. Poate inhala aer care contine factori alergeni, cum sunt polenul, praful din casa, vapori toxici de vopsea. Oricare dintre acestia poate cauza alergie, numita si atopie, care duce la pierderea parului.
4. Orice infectie de tip fungic poate fi o cauza pentru caderea parului. pecinginea, fe exemplu, poate duce la aparitia unor bubite cu orma circulara pe suprafata capului, a corpului sau pe urechi.
5. Astfel de probleme mai pot aparea cand pisica este foarte stresata sau are momenete de panica, anxietate sau nervozitate si agitatie.


3 pasi pentru a ajuta pisica sa se vindece de caderea parului:


1. Ofera-i o alimentatie ca la carte si o dieta echilibrata, fara sa-i mai "scapi" nimci din farfuria ta, oriat ar fi de pofticioasa.
2. Daca una dintre cauzele potentiale de cadere a parului ar putea fi stresul, atunci depinde numai de tine sa-i oferi un mediu de viata linistit, stabil si lipsitm de factori de stres . Evita momentele sau actiunile despre care stii ca ii provoaca agitatie. Unele pisici pot fi deranjate de anumite imagini pe care le vad pe geam sau de vizita unor copii galagiosi care le obliga sa se joace cu ei.
3. Aspira deseori casa pentru a preveni inghitirea parului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare