Animale de companie

#pisici #motan #agresivitate motan #calmare pisici #calmare motan

Cum sa calmezi un motan nervos

Un motan nervos poate avea reactii agresive fata de stapan, dar si fata de alte animale din casa ta. Iar partea neplacuta este ca reactiile violente ale acestuia pot crea daune destul de mari.

Pentru a inhiba si calma astfel de comportamente este bine sa urmezi cativa pasi.


1. Evita contactul vizual

Daca il vei pivi fix in ochi, motanul va lua acest comportament ca pe o provocare si nu va ezita sa actioneze si sa te atace.


2. Lasa-l sa se calmeze

Paraseste camera in care se afla motanul si inchide usa. In acest fel ii oferi suficient timp pentru a se calma. Este indicat sa pastrezi distanta de motan pentru una sau doua ore.


3. Limiteaza-i accesul cu exteriorul

Unele pisici devin frustrate si nervoase in momentul in care se uita pe geam si vad pasari pe care nu le pot prinde sau alte animale mai mici pe care nu le pot urmari. Astfel, felina isi canalizeaza aceasta furie catre tine si ceilalti membri ai familiei.

Cel mai bine este ca, pentru o perioada, sa tragi draperiile si sa ii limitezi accesul la geam sau pe balcon.


4. Foloseste sprayuri cu feromoni

Feromonii calmeaza pisicile, asa ca este indicat sa utilizezi un astfel de produs atunci cand este necesar. Pulverizeaza sprayul cu feromoni in locul in care acesta obisnuieste sa doarma sau prin alte locuri din casa. Ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea.


5. Foloseste uleiuri esentiale

Amesteca o picatura de ulei esential de lavanda cu doua linguri de apa. Adauga acest amestec intr-un tub cu pulverizator si maseaza labutele motanului cu apa parfumata ori de cate ori acesta devine nervos. De asemenea, poti adauga o picatura de ulei esential de lavanda si in bolul sau cu apa. Mirosul de lavanda il va calma rapid.


6. Mergi cu motanul la veterinar

Comportamentul agresiv al felinelor poate fi provocat de anumite afectiuni sau de faptul ca animalul nu este castrat. Dupa ce medicul va descoperi sursa problemei, incearca sa o rezolvi rapid, astfel incat situatia sa nu devina mai grava.

O varianta rapida de a calma motanul este aceea de a-l stropi cu putina apa. Pisicile nu suporta apa, asa ca felina va incerca sa se ascunda si se va calma.

Sursa foto: blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare