Animale de companie

#adoptie animale #animale de companie #animale #adoptie animal #adoptare animal de companie

Cum sa alegi un animal de companie potrivit pentru familia ta

Adoptarea unui animal este o idee foarte buna, mai ales in cadrul unei familii cu copii. Un animal de companie ii ajuta pe copii sa devina mai sociabili si mai responsabili.

Totusi, alegerea unui animal de companie nu este un lucru simplu. Acesta decizie trebuie luata in functie de timpul pe care il poti aloca animalului adoptat dar si de lucrurile pe care esti dispus sa le schimbi in viata familiei.


Timpul pe care esti dispus sa il aloci

Daca ai suficient timp la dispozitie, daca vrei sa umpli timpul copiilor tai si, in plus, iti doresti sa petreci mai mult timp in parc, sa alergi, sa faci sport, un caine este alegerea ideala.

Daca nu esti dispus sa iesi afara de 3 ori pe zi, iar copiii tai nu sunt suficient de mari pentru a plimba singuri un caine, atunci poate ar trebuie sa te orientezi catre o pisica sau un porcusor de guineea. De asemenea, un peste este ideal in cazul in care iti doresti un animal care sa te relaxeze si care sa nu iti ocupe foarte mult timp.


Gradul de galagie pe care il suporti

Un caine poate fi agitat si poate latra din senin, lucru care te poate deranja pe o perioada de timp mai lunga. In plus, latratul cainelui iti poate trezi copiii, dar si pe tine, tocmai in diminetile in care va doriti sa dormiti mai mult.

Daca iti doresti un animal silentios, cainele sau chiar pasarile exotice nu reprezinta cea mai buna alegere. Pe de alta parte, pisicile, iepurii sau porcusorii de guineea sunt foarte tacuti si nu scot sunete decat in cazuri exceptionale.


Bugetul pe care esti dispus sa il aloci

Cu toate ca majoritatea animalelor au nevoie de vaccinuri si tratamente medicamentoase, unele dintre acestea sunt mai speciale din acest punct de vedere.

Daca ai un buget redus, un caine nu este neaparat cea mai buna alegere pentru familia ta. Acesta are nevoie de vizite preventive la medicul veterinar, de vaccinuri periodice, iar tratamentele medicamentoase sunt destul de scumpe in anumite situatii. In plus, unui caine trebuie sa ii cumperi lesa, botnita, zgarda, zgarda antiparazitara etc.

Printre animalele care nu necesita foarte multe cheltuieli se numara pisicile, rozatoarele si pestii.

Sursa foto: futurity.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea