Animale de companie

#calatorie #caini #vacanta

Cum sa calatoresti cu masina alaturi de caine


Majoritatea cainilor le face placere sa mearga cu masina. Cu toate acestea, daca pleci in concediu si esti nevoit sa calatoresti mult pana ajungi la destinatie, va trebui sa te pregatesti din timp pentru a-i asigura cainelui minimul de confort si siguranta.

 

1 Consulta medicul veterinar. La fel cum unele persoane au rau de masina , asa pot pati si cainii. In cazul in care stii ca animalul tau are astfel de probleme, fa o vizita medicului veterinar inainte de a pleca la drum. Spune-i despre problema pe care animalul o are si despre faptul ca urmeaza sa plecati in vacanta. Medicul va examina animalul si, daca este cazul, ii va prescrie un medicament care sa-l ajute sa treaca peste aceste neplaceri.

Nu ii da cainelui tratament dupa ureche, deoarece este posibil ca acesta sa nu fie potrivit pentru animalul tau si sa-i faca rau.
 

2 Hraneste-l cu cel putin o ora inainte de a pleca. Medicii recomanda sa hranesti cainele cu cel putin o ora inainte de a pleca la drum, pentru a evita aparitia varsaturilor. De asemenea, in cazul unui caine caruia stii ca i se face rau este bine sa ii acorzi o portie mult mai mica de hrana, decat in mod obisnuit, insa cu cateva ore inainte de a urca in masina. In timpul calatoriei ii poti oferi gustari insa in cantitati mici.
 

3 Asigura-i necesarul de apa. Asigura-i cainelui necesarul de apa in timpul calatoriei, pentru a preveni deshidratarea. Pune o sticla cu apa la frigider cu o seara inainte de a pleca, pentru a se mentine rece pana ajungi la destinatie. Da-i cainelui apa periodic pe tot parcursul drumului.
 

4 Nu lasa cainele sa scoata capul pe geam. Nu ii permite animalului sa scoata capul pe geam in timpul mersului, chiar daca ii face placere. Curentii puternici de aer ii pot provoca infectii la nivelul urechilor. Particulele de praf si murdarie dar si diverse insecte pot intra in ochii animalului provocandu-i iritatii sau chiar inflamatii. De asemenea, sansele sa raceasca sunt foarte mari.

Tototdata, poate exista pericolul ca animalul sa se stranguleze singur cu geamul, apasand din greseala cu labuta pe butonul de inchidere/deschidere a acestuia.
 

5 Asigura o temperatura potrivita. Pentru ca animalul sa nu sufere din cauza caldurii sau a frigului asigura in masina o temperatura constanta a aerului. Foloseste-te de aparatul de aer conditionat pe care sa-l lasi pornit la un nivel minim astfel incat temperatura sa nu oscileze foarte mult. Nu da niciodata aerul conditionat la maximum si nu deschide geamurile pentru a se face curent, deoarece cainii sunt sensibili si pot raci usor.
 

6 Nu lasa cainele singur in masina. Desi doar pentru cateva minute, nu lasa cainele singur in masina. Chiar si o masina parcata la umbra poate constitui un real pericol pentru animal. Caldura din exterior si caroseria incinsa vor duce la incalzirea aerului din interiorul masinii, care va deveni irespirabil. Un caine lasat in masina poate muri in mai putin de o ora.
 

7 Fa cat mai multe popasuri . Popasurile sunt benefice atat pentru tine cat si pentru caine. Fa o plimbare scurta impreuna cu animalul pentru 2-3 minute pentru a va dezamorti picioarele si pentru a va bucura de aerul proaspat. De asemenea, poti profita de ocazie pentru a-i da o gustare si pentru a-i schimba apa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea