Animale de companie

#caini #caini fara stapan #adoptie caini #caini orfani

Comportamentul cainelui orfan - cum il dresezi?

Comportamentul cainelui orfan poate fi alterat, iar de multe ori va fi nevoie de multa rabdare din partea celui care incearca sa il dreseze.



Cainele orfan sau adoptat timpuriu (3-6 saptamani) nu va constientiza corect propria identitate si nu va sti sa socializeze cu alti caini.

Daca este crescut de om in lipsa oricarui alt contact, va dezvolta o identitate pseudoumana (va avea impresia ca este om). Nu se va juca cu propria imagine in oglinda, iar in perioada de calduri va flirta cu oamenii. La fel se va intampla si cu un caine adoptat de alte specii, precum pisci: cainele va avea impresia ca este pisica.

Este esential ca un caine sa fie introdus intr-un grup de alti caini tineri, inainte de varsta de 12 saptamani. In plus, daca adopti un caine tanar, este ideal sa ai acasa o femela care il poate invata sa socializeze sau sa il duci in parc des, pentru a-l obisnui cu prezenta altor caini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului