Animale de companie

#vaca #animale #sinucidere #albine #comportament animale

Comportamente bizare ale animalelor

La fel ca oamenii, animalele au cateodata un comportament foarte bizar. Unele dintre aceste ciudatenii din lumea necuvantatoarelor nu pot fi explicate prin stiinta. Iata cateva dintre ele:


Sinuciderea


In ultimii ani, incepand cu 2009, au fost foarte multe sinucideri ale animalelor. In Elvetia, 28 de vaci au sarit de pe stanci in decursul a doar trei zile, iar in California, zeci de calmari gigantici au esuat, intentionat, pe plaja. In Jatinga, India, sute de pasari din mai multe specii se prabusesc singure la sol, in fiecare an.


Disparitia albinelor


Populatia de albine de pe intreaga planeta este in declin de ani de zile si nimeni nu stie de ce. Albinele sunt principalele insecte care polenizeaza, asa ca fara, ele, plantele nu se pot reproduce. Situatia a inceput sa se agraveze incepand din 2006, mai intai in Europa si America, apoi s-a raspandit si pe celelalte continente.


Obiceiul de hranire a vacilor


Toate vacile, de pe tot globul, in acelasi timp, mananca indreptate spre nord sau spre sud. Obiceiul bizar a fost observat cu ajutorul unor imagini satelitare. Cercetatorii spun ca ar putea avea legatura cu simtul vacilor de a detecta campurile magnetice ale Pamantului, insa nu au putut formula o teorie .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului