Animale de companie

#husky #collie #ciobanesc german #par animale #par caine

Parul de caine, o problema agasanta

Indiferent ca se afla in perioada de naparlire sau ai "norocul" de un caine cu par lung caruia ii cade blana in mod constat, aceasta este o problema neplacuta, dar exista solutii care sa-ti vina in ajutor.



Putini stiu ca exista rase care au doua tipuri de blana: cea groasa si tepoasa, care creste la suprafata pielii si il protejeaza de umezeala si frig si cea lunga si fina, care ii asigura o protectie in plus, insa este si cea care cade frecvent. Cateva dintre rasele cu blana dubla sunt Ciobanescul German, Collie si Husky.

Acum ca ai aflat acest detaliu, trebuie sa mai stii ca naparlirea se produce mai evident o data pe sezon, mai ales primavara si toamna, cand cainele isi schimba blana.

Un alt motiv al caderii parului este si alimentatia nepotrivita. Multi proprietari de caini inca isi mai hranesc cainele cu resturi de la masa sau mancare de caini cu un continut ridicat de chimicale, fara sa asculte de sfatul veterinarului. Evident, ca aceste fapte au ca urmare caderea parului , dar si afectiuni mai serioase.

Daca te preocupa deja firele de par care plutesc si se aseaza peste tot in casa, poti lua in considerare cateva sfaturi simple:
 

Perie cainele zilnic


Exista perii speciale pentru caini, care, folosite zilnic, te ajuta sa elimini controlat excesul de par. Vei observa, ca odata ce se obisnuieste cu aceasta operatiune, cainelui va ajunge sa-i placa.

Perie cainele intotdeauna in directia caderii parului.
Pastrarea acestei directii te va ajuta sa elimini excesul de fire moarte, fara sa smulgi blana sanatoasa. In caz contrar, sa nu te miri daca patrupedul va fugi de periat !

Hraneste-ti cainele corespunzator rasei, marimii, varstei si greutatii sale.
Consulta un veterinar si afla care este cea mai buna formula de hrana pentru cainele tau. Daca patrupedul are probleme de sanatate, exista si pentru el mancare speciala. Nu ii mai oferi mancarea din farfuria ta! Respecta-i cu strictete regimul alimentar si orele de plimbare si vei avea un caine sanatos .

Pastreaza curatenia casei si a spatiului de odihna al cainelui.
Perioada de naparlire presupune pastrarea curateniei mai strict decat inainte. Scutura paturile, astenuturile si aspira covorul mai des, dar nu uita de locul de odihna al cainelui, unde se va strange cel mai mult par. Pentru haine, poti folosi rolele cu hartie autocolanta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea