Animale de companie

#rase #caini #rase caini

Cele mai dragute rase de catelusi

Chiar daca toti cainii sunt dragalasi cand sunt mici, chiar si cei maidanezi, exista totusi cateva rase care sunt absolut irezistibile. Iata cateva dintre acestea.

Golden retriever

Puiul de Golden retriever este un caine care iti va insenina fiecare zi si te va scoate din orice stare proasta. Acesta este foarte dragalas, extrem de prietenos, jucaus si stie cum sa intre pe sub pielea stapanului, astfel incat sa se faca foarte iubit si apreciat.

Este o adevarata placere sa te joci si sa mangai un pui de Golden retriever, datorita energiei pe care o emana, dar si gingasiei si modului in care iti arata dragostea pe care ti-o poarta.

Este adevarat ca are nevoie de dresaj inca din primele doua luni de viata, pentru ca are tendinta sa ia totul ca pe o joaca, insa daca incepi la timp dresajul, nu va fi o problema sa ai un caine adult, foarte responsabil si ascultator.

Labrador

Catelusii din rasa Labrador se aseamana putin cu cei din rasa Golden retriever. Acestia insa sunt putin mai mici, insa la fel de prietenosi si activi. Un pui de Labrador te va lasa fara energie inca din primele 10 minute de joaca si se va uita la tine cu o privire foarte simpatica, astfel incat sa nu ii refuzi inca 5 minute de joaca.

Atentie, insa, puii de Labrador au tendinta sa fie foarte neascultatori si sa distruga lucrurile din casa. Stai cu ochii pe catelus si sanctioneaza-l atunci cand face ceva gresit

Yorkshire Terrier

Puii Yorkshire Terrier sunt de dimensiunea unui catelus de jucarie sin sunt absolut irezistibili. Totusi, pe cat sunt de frumosi, pe atat sunt de sensibili, atat la nivel fizic, cat si in ce priveste starea de sanatate. Du catelusul la controale medicale periodice si asigura-te ca primeste cele mai bune tratamente.

Nu brusca puiul de Yorkshire Terrier, pentru ca acesta risca sa fie ranit destul de grav.

Chihuahua

Mici si cu o personalitate puternica, puii de Chihuahua sunt animale de companie excelente pentru orice fata care se bucura de prezenta unui animalut extrem de simpatic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea