Animale de companie

#pisici #scadere greutate #animale de companie #boli pisici #greutate pisici

Cauze ale scaderii bruste in greutate la pisici

Cand pisica ta scade brusc in greutate, este semn ca ar putea suferi de o afectiune pe care inca nu ai descoperit-o. In mod normal, pisicile se ingrasa mai repede decat slabesc, tocmai de aceea atunci cand observi ca pierde in jur de 10% din greutatea corporala, ar fi bine sa o duci la un medic veterinar. Sunt mai multe cauze posibile ale scaderii bruste in greutate la pisici, dar cateva sunt mai frecvente.


1. Problemele gastrointestinale

Colonului iritabil, alergiile alimentare, parazitii intestinali, lipidoza hepatica (ficatul gras) sunt afectiuni gastrointestinale care pot provoca scaderea in greutate la pisici. In general, aceste afectiuni sunt insotite de simptome precum lipsa poftei de mancare si diareea.


2. Problemele dentare

Durerile de dinti si afectiunile parodontale pot sta la baza unei pierderi in greutate la pisici. Motivul: pisica nu se mai poate alimenta corespunzator si, din cauza malnutritiei, ajunge sa slabeasca brusc. Problemele dentare pot fi destul de greu de depistat la pisici, de aceea este indicat sa faci o vizita la medicul veterinar.


3. Stresul psihologic

Pisicile sunt animale foarte sensibile, iar schimbarile care intervin in viata lor le cauzeaza un stres psihologic major. Schimbarea locuintei, aducerea unui nou animal in casa, schimbarea radicala a alimentatiei, toate acestea pot provoca un stres psihologic pentru pisici.


4. Diabetul

Diabetul este o boala frecventa la pisici, fie ca este vorba despre diabet de tip 1, sau de tip 2. Aceasta afectiune poate provoaca infectii urinare si schimbarea apetitului, care la randul lor pot favoriza scaderea brusca in greutate.


5. Imbatranirea

Cand ajunge la o varsta venerabila, pisica se poate confrunta cu diferite afectiuni, de la hipertensiune si boli renale, pana la boli cardiace. Toate bolile caracteristice pisicilor batrane pot duce la scaderea brusca in greutate.


6. Hipertiroidismul

Nu in ultimul rand, o pisica la care se observa o pierdere rapida a greutatii poate suferi de hipertiroidism. Aceasta dereglare hormonala ii afecteaza metabolismul si ii provoaca cresterea poftei de mancare. Chiar si in aceste conditii, pisica nu va asimila substantele nutritive, ci le va pierde prin urinarile frecvente. Asa apare slabirea brusca.

Sursa foto: catchow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea