Animale de companie

#caine maidanez #somesul mic #reactie caine maidanez #salvare caine maidanez

Cainele care uimeste Occidentul: Reactie aproape umana a unui maidanez salvat din Somesul Mic

Peste Ocean, un clip in care un catel maidanez este scos de catre salvatorii lui din apele raului Somesul Mic naste controverse privind capacitatea acestor animale de a manifesta emotii umane. Bucuria cainelui si modul in care si-a intampinat salvatorii i-au lasat pe amercani fara cuvinte.

Dupa ca a fost scos din apele inghetate ale raului si transportat in siguranta pe mal, cainele i-a coplesit pe salvatorii sai cu gesturi de multumire. Videoclipul i-a lasat cu gura cascata pe americani, acestia reluand dezbaterile pe tema capacitatii cainilor de a dezvolta emotii umane.

Studii recente au demonstrat ca modul de procesare al vocilor si emotiilor sunt similare la oameni si la caini. In octombrie 2013, dupa doi ani de cercetare privind modul de relationare om-caine, un profesor din SUA a tras o concluzie uimitoare. " Cainii sunt oameni, de asemenea", a explicat acesta intr-un articol de prezentare a studiului.



Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului