Animale de companie

#testoasa #ingrijire #broasca testoasa #tample rosii #testoasa cu tample rosii

Broasca testoasa cu tample rosii - 4 sfaturi de ingrijire

Broasca testoasa cu tample rosii (Chrysemys scripta elegans), originara din America de Nord, este o specie de broaste testoase de talie mijlocie, care poate ajunge, la maturitate, la 25 centimetri si o greutate de 1,5-2 kg. Aceasta specie a devenit tot mai populara in locuintele iubitorilor de animale, in ultimii ani.

Din cauza lipsei de cunostinte, proprietarii de broaste cu tample rosii le ingrijesc necorespunzator, punandu-le in pericol sanatatea. Iata cateva sfaturi de ingrijire pentru broasca testoasa cu tample rosii.


1. Asigura testoasei temperatura optima

Fiind un animal poichiloterm (tempratura interna a corpului variaza in functie de temperatura mediului ambiant), broasca testoasa are nevoie de surse externe de caldura, astfel incat sa isi regleze temperatura corpului. Ideal este sa mentii o temperatura de 25-29 grade C in aer.

Testoasa cu tample rosii este si o mare iubitoare de lumina, insa incearca sa nu pui sursa de lumina foarte aproape de animal, deoarece ii poti provoca leziuni ale corpului. Este foarte utila o lampa cu lumina ultravioleta, pentru a evita boala numita "sindromul carapacei moi".


2. Amenajeaza-i broscutei un spatiu generos de locuit


Broasca ta are nevoie de un spatiu suficient de mare pentru a putea trai in conditii multumitoare. Tine cont de faptul ca aceasta specie de broasca, desi isi pastreaza dimensiunile reduse in tinerete, in perioada maturitatii poate ajunge la o greutate de 2 kilograme.

Daca decizi sa cresti broscuta intr-un spatiu deschis, ai grija ca acesta sa fie ingradit, deoarece testoasa are obiceiul sa plece si sa se ascunda in cele mai neobisnuite locuri. Acelasi lucru se poate intampla si daca scoti broasca din acvariu si o lasi nesupravegheata.


3. Mentine-i curatenia in acvariu

Pentru a nu se imbolnavi, broscuta ta va avea nevoie de igienizare permanenta. Ai nevoie de un sistem eficien de filtrare a apei, dar in acelasi timp este nevoie sa schimbi apa periodic.


4. Ofera-i o dieta echilibrata

Broasca cu tample rosii are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina legume, viermi, melci si suplimente. In perioada tineretii, broasca testoasa cu tample rosii are nevoie de o dieta preponderent proteica, ceea ce implica un consum mare de hrana carnivora.

Specialistii recomanda ca broasca sa consume doar o cantitate de 25% de hrana din comert, in vreme ce restul va fi constituita din legume, rame, greieri, viermi de matase, melci de apa, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea