Animale de companie

#animale de companie #boli #animale #transmitere boli #boli mortale

Bolile mortale ale viitorului, provocate de animalele de companie?

Animalele de companie vor fi responsabile pentru aparitia unei noi generatii de boli contagioase care vor afecta omenirea, sunt de parere cercetatorii. Astfel, sustin specialistii, oamenii risca sa fie infectati cu boli grave, transmise de la caini si pisici.

Un raport recent arata riscurile la care oamenii se expun atunci cand au animale de companie, cu atat mai mult cu cat din ce in ce mai multe persoane au pisici si caini cu care impart chiar si dormitorul. In urma acestei apropieri, specialistii sunt de parere ca se vor dezvolta boli tot mai virulente, declansate de animalele de companie.

Este astfel nevoie de o monitorizare eficienta a bolilor transmise de la animale la om, astfel incat sa fie dezvoltate la timp medicamente si vaccinuri.

Cainii si pisicile vor fi principalii responsabili pentru o noua generatie de boli care vor ameninta omenirea, deoarece numarul detinatorilor de astfel de animale de companie a crescut semnificativ. In tarile dezvoltate, relatia dintre om, caini si pisici este din ce in ce mai profunda, iar aceste animale folosesc mediul natural al omului.

Beneficiile animalelor de companie pentru sanatatea psihica este de necontestat, insa pe masura ce aceste animale invadeaza spatiul intim al omului, riscul de imbolnaviri grave devine tot mai mare.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea