Animale de companie

#hamster #ingrijire hamster #cusca hamster #curatare cusca

Invata sa cureti corect cusca hamsterului tau!

Cusca hamsterului trebuie curatata periodic, deoarece acest animalut are nevoie de confort, dar si fiindca mirosul neplacut din cusca iti poate da batai de cap. Cand ai un animalut de companie, inveti sa devii mult mai responsabil, intrucat ajungi sa ii acorzi timp pretios si ingrijire speciala. Trebuie sa te porti cu prietenul tau necuvantator intocmai ca si cu unul dintre membrii familiei. Asadar, pe langa hrana zilnica si momentele de joaca oferite, este important sa-ti amintesti sa-i cureti si locuinta.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a curata corect cusca hamsterului.


1. Scoate hamsterul din cusca

Procesul de dezinfectare si curatare al custii trebuie sa fie facut cu simt de raspundere. Asadar, scoate mai intai hamsterul din cusca si asaza-l intr-o cutie inalta de carton. Micutul rozator va astepta sa-i cureti habitatul, iar daca vrei sa te asiguri ca nu se va agita, pune-i jucariile preferate in locuinta temporara.


2. Curata cusca

Pune-ti o pereche de manusi de cauciuc si aduna toate resturile din interiorul custii (fecale, alimente aruncate, rumegus). Pune resturile intr-un sac de gunoi si arunca-l la ghena. Scoate accesoriile din cusca, ca se le cureti individual.


3. Spala cusca

Spala cusca cu apa calduta si detergent lichid. Ai grija sa stegi fiecare element in parte, apoi sa il clatesti cu apa din abundenta. Insista in zonele cu reziduuri uscate, iar daca e nevoie, foloseste o periuta speciala. Tot acum vei spala si toate accesoriile pe care le-ai scos din cusca.


4. Dezinfecteaza cusca

Pentru a dezinfecta cusca poti folosi o solutie simpla din clor si apa rece. Pregateste un spray gol, de genul celui folosit pentru solutiile de geamuri, dupa care Pregateste amesteca apa si clor in proportie de 1:1.

Lasa solutia sa actioneze circa 5 minute, apoi clateste cusca foarte bine, pentru ca animalutul tau sa nu riste o intoxicare.


5. Lasa cusca la uscat

Lasa cusca la uscat, apoi asaz-o in pozitia initiala si pune toate accesoriile la locul lor.

Curata cusca hamsterului cam o data pe saptamana. Retine totusi ca asternutul murdar trebuie inlocuit zilnic.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea