Animale de companie

#stu #pinguini #animale #loialitate #animale loiale

Afla care sunt cele mai loiale animale!

In timp ce rata divorturilor in randul oamenilor atinge cote alarmante, un studiu recent arata ca, in lumea animalelor, armonia in cuplu prospera. Astfel, pinguinii magelani au fost desemnati de specialisti drept cele mai loiale animale din lume.

Studiul, condus de cercetatorul Pablo Garcia Borboroglu de la Centrul National de Cercetare din Argentina, a fost realizat pe o perioada de 30 de ani. In acest timp, peste 50.000 de pinguini de pe coasta de sud a Argentinei au fost monitorizati.

In ciuda faptului ca in fiecare an pinguinii calatoresc separat sute de mii de kilometri spre tinuturile reci, cuplurile formate rezista, in medie, 16 ani. Legatura lor este foarte puternica, astfel ca, in fiecare an, pinguinii revin la acelasi partener.

Pinguinii revin la cuiburile de vara din emisfera sudica si isi identifica partenerii folosind sunete distinctive. Dupa reunire si imperechere, femela depune de obicei doua oua, pe care cei doi parinti le ingrijesc cu randul, in timp ce partenerul liber pleaca dupa hrana. Parintii isi ingrijesc puii timp de o luna, dupa care migreaza spre zonele reci.

Pinguinii magelani se intalnesc doar in insulele Falkland si in America de Sud. Argentina inregistreaza cea mai mare populatie de pinguini magelani, cu peste 800.000 de cupluri.

sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea