Animale de companie

#adoptie #abandon #abandon animale #adaport animale

Abandonul nu este o solutie! Ce faci cand nu mai poti avea grija de animalul tau de companie?

Cand aduci in caminul tau un animal de companie, nu te gandesti nicio clipa ca va veni un moment in care vei fi nevoit sa il abandonezi. Totusi, din cauza schimbarii de domiciliu, a unei boli sau a altor probleme de acest fel, te poti regasi in situatia de a fi obligat sa renunti la prietenul tau necuvantator. Desi decizia este una extrem de grea, trebuie sa tratezi problema cu responsabilitate, incercand sa usurezi adaptarea animalului intr-un nou camin.

Iata care sunt optiunile la care poti recurge cand nu mai poti tine acasa un animal de companie.

 

Apeleaza la ajutorul prietenilor pentru a-i gasi o noua familie animalutului tau

Cea mai potrivita optiune, atat pentru tine, cat si pentru animalul tau de companie, este aceea de a-i gasi acestuia o noua casa prin intermediul prietenilor sau al familiei.

Este important sa te asiguri ca familia adoptiva a animalului tau este cea potrivita si poate raspunde nevoilor sale.

Mai mult decat atat, noii stapani iti vor fi recunoscatori daca le vei oferi informatii pretioase despre animalut. Astfel, le va fi mult mai simplu sa se obisnuiasca cu tabieturile animalului de companie.


Trimte-ti animalul la un adapost de animale

Daca nu mai poti avea grija de animalul tau de companie, poti apela la un adapost de stat sau la unul care apartine unui ONG. Totusi, aceasta solutie nu este neaparat cea mai fericita, multe voci sustinand ca adaposturile sunt un fel de "inchisori pentru animale".

O alta optiune este aceea de a da anunturi pe site-uri dedicate adoptiilor. Astfel, ai posibilitatea de a alege persoana potrivita, dupa ce ai cunoscut mai multi candidati.


Apeleaza la sprijinul unei pensiuni de animale

Daca problemele tale au caracter temporar, ar trebui sa te gandesti la varianta unei pensiuni pentru animale. Desi cheltuilelile sunt destul de ridicate, abandonul va iesi din ecuatie, iar tu nu iti vei pierde prietenul necuvantator.


Cantareste toate optiunile inainte de luarea deciziei finale

Incearca sa fii sincer cu tine insuti si afla daca nu poti rezolva problema si intr-un alt mod. Renunti la animalul tau de companie doar pentru a-ti face viata mai usoara? Ai obosit sa ai grija de el si simti ca responsabilitatea este prea mare?

Daca raspunsul la aceste intrebari este unul afirmativ, ai putea sa cauti solutii pentru a renunta la decizia abandanonului.

Sursa foto: berkeleyside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea