Animale de companie

# ingreijire pisici #pisici #animale #animale de companie

9 motive pentru care pisicile sunt animalele de companie perfecte pentru orice persoana

Prin afectiunea si loialitatea lor, animalele de companie au rolul de a ne ajuta sa nu ne simtim singuri. Iar pisicile reprezinta o alegere populara pentru animalele de companie, numarul locuintelor in care acestea exista fiind unul destul de mare.

Daca nu esti decis daca sa accepti sau nu o pisica in casa ta, iata noua motive pentru care aceste feline sunt animale de companie perfecte pentru orice persoana.

1. Pisicile sunt minunate cu copiii

Pisicile pot avea multe efecte pozitive asupra copiilor. Printre acestea se numara cresterea abilitatilor sociale ale celor mici, ajutarea sa treaca mai usor peste anumite situatii traumatizante si chiar sa reduca riscul dezvoltarii unor alergii.

2. Pisicile sunt ideale pentru apartamente

Pisicile, comparativ cu cainii de exemplu, sunt animale de companie mult mai potrivite pentru a fi crescute in apartament. Acestea nu au nevoie de un spatiu foarte mare pentru a se desfasura si nici nu exista riscul de a trezi vecinii.

3. Pisicile presupun o intretinere redusa

Aceste feline nu necesita plimbari constante in aer liber, astfel incat pot fi lasate singure in casa una sau doua zile atata timp cat au acces la mancare, apa si litiera. Totusi, este indicat ca inainte sa discuti amanuntit cu medicul veterinar.

4. Pisicile sunt animale jucause

O pisica poate reusi oricand sa iti ridice moralul! Acestea au o cantitate mare de energie stocata pe care o elibereaza prin jocuri. Iar daca iti doresti un partener de joaca, care sa te faca sa te simti mai bine, pisica este animalul de companie ideal.

5. Pisicile se ingrijesc singure

Pisica are abilitatea de a se ingriji singura, prin faptul ca se spala in mod constant. Acest aspect te va ajuta sa economisesti timp si energie, insa nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv de la a ii acorda atentie.

6. Pisicile sunt bune pentru sanatatea ta

Poate nu iti este cunoscut acest lucru si nu te-ai fi asteptat, insa pisicile pot fi benefice pentru sanatatea ta. Potrivit unor cercetari realizate in acest sens, pisicile te pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la reducerea riscului ca un atac de cord sa iti fie fatal sau la scaderea intensitatii anumitor dureri.

7. Torsul pisicilor este terapeutic

Torsul pisicilor nu este doar adorabil, insa acest sunet s-a dovedit a fi si linistitor pentru oameni. Astfel, fie ca iti doresti sa te linistesti dupa o perioada mai grea sau sa scapi de stresul dobandit in urma unei zile de munca, pisica ta te poate ajuta. Ia-o alaturi de tine si vei observa cum torsul acesteia va reusi sa te calmeze.

8. Pisicile traiesc pentru o lunga perioada de timp

Pierderea unui animal de companie, mai ales daca ai petrecut o foarte mare parte din timp alaturi de acesta, face parte dintre cele mai grele momente din viata. Iar faptul ca pisica poate trai in medie 12 ani poate reprezenta un lucru linistitor si reconfortant. In plus, pisicile care sunt crescute in casa pot ajunge cu usurinta la varsta de 18-20 de ani.

9. Pisicile te pot costa mai putin decat un caine

Spre deosebire de cainii de talie medie sau mare, pisicile au nevoie de mult mai putina mancare si jucarii, aspect favorabil din punct de vedere financiar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea