Animale de companie

#animale #caini #rase de caini #caini prietenosi

5 rase de caini prietenoase cu alte animale

Vrei sa eviti ca hamsterul si catelul pe care-l vei adopta sa fie mereu la cutite si sa se alerge prin casa precum soarecele si pisica, nu-i asa? Daca pe hamster si pisica ai reusit sa-i impaci si imprietenesti, pentru a convietui impreuna, este timpul sa te gandesti la un caine care sa se impace bine cu aceste animale, dar si cu un eventual papagal sau cu vreo broasca testoasa pe care intentionezi sa o cumperi. Pentru a te asigura ca ai succes in a impaca patrupedul cu restul animalelor din casa, iata o lista cu rasele de caini care se imprietenesc cel mai repede cu alte animale.


1. Cocker Spaniel American

Vrei un catel simpatic, afectuos cu oamenii si extrem de deschis prieteniilor cu alte animale? Cockerul Spaniel American este o alegerea perfecta. Pe langa faptul ca are un aspect dragalas, de care te indragostesti la prima vedere, intra rapid in gratiile altor animalute, indiferent ca sunt pisici, papagali sau porcusori de Guineea, intrucat este foarte jucaus si afectuos.


2. Beagle

Cainele Beagle este una dintre cele mai prietenoase si voioase rase de catei. Adora sa se joace cu orice si oricine, indiferent ca este om, animalut sau pur si simplu o jucarie. Nu este deloc agresiv si leaga usor prietenii cu alte animalute.


3. Bearded Collie

Rasa Bearded Collie este aleasa frecvent de ciobani pentru a pazi oile, datorita naturii sale protectoare. Este dornic sa ajute si este foarte afectuos cu animalele si oamenii. Se impune rapid in caminul ales, dar nu din cauza agresivitatii sau violentei, ci datorita dragalaseniei si spiritului jucaus.


4. Golden Retriever

Cu o tinuta impunatoare si un aspect absolut superb, Golden Retrieverul este una dintre cele mai "familiste" rase de caini, perfecte pentru o casa bogata in copii, dar si in animalute de tot soiul. Acest catel leaga usor prietenii cu pisicute, broscute, papagali sau hamsteri, intrucat sunt foarte afectuosi si dornici de joaca.


5. Shih Tzu

Shih Tzu este o rasa adorabila de caine, care nu ti se lipeste de suflet ca un magnet doar tie, intrucat nu ramane indiferent nici macar pisicutelor sau altor animale de companie din casa. Chiar daca papagalul ar vrea sa-l ciupeasca, cand il scoate din sarite, sau pisica sa il zgarie, cand o mai calca pe nervi, are intotdeauna o retinere, intrucat este prea simpatic pentru a fi sicanat. Insa si catelul este adorabil de afectuos, de aceea, este o alegerea perfecta pentru o clasa plina de animalute de companie.



Sursa foto: pokazuha.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului