Animale de companie

#pisici #stranut pisici #cauze stranut pisici

Cauze frecvente ale stranutului la pisici

Pisica ta stranuta des? Ti se poate parea un gest destul de simpatic si dragalas, insa pentru pisici este o reactie la fel de iritanta si incomoda ca pentru oameni, in spatele careia se pot ascunde o multime de afectiuni medicale serioase, care dau peste cap sanatatea animalului. Descopera principalele cauze ale stranutului la pisica, pentru a lua la timp primele masuri de combatere a acestui simptom neplacut!


Alergii

Alergiile sunt prima cauza luata in consdierare de medicii veterinari, atunci cand te prezinti la cabinet cu o felina care stranuta continuu. Inainte de a-i face teste speciale, medicul te va pune sa analizezi cu atentie momentele in care stranuta cel mai des - dupa ce faci curatenie in casa, dupa ce deschizi geamul sau dupa ce mananca, pentru a intui care sunt principalii factori declansatori ai alergiei.


Infectii virale

Stranutul este adesea si un simptom al racelii sau gripei, doua dintre cele mai comune infectii virale. Medicii veterinari sustin ca si infectia cu virusul herpetic poate declansa o astfel de reactie la unele rase de pisici, de aceea, este important sa mergi intotdeauna cu felina la medic, pentru un diagnostic precis si un tratament pe masura.


Infectii ale aparatului respirator superior

In cazul in care stranuturile pisicii sunt dese si sunt acompaniate de simptome precum rinoree sau de secretii oculare, este posibil sa sufere de infectii ale aparatului respirator superior, frecvent intalnite in sezoanele reci. Aceste infectii pot avea atat cauza virala, cat si bacteriana, de aceea, este recomandat sa fie investigate la un veterinar, pentru prescrierea tratamentului adecvat.


Afectiuni stomatologice

Chiar daca par sa nu aiba nicio legatura unele cu altele, medicii sustin ca exista o relatie de cauzalitate intre afectiunile stomatologice si stranuturile pisicii.

Abcesul dentar este cauzat adesea de o infectie dezvoltata la nivel local, care afecteaza si irita, printre altele, si cavitatea nazala, provocand stranutul constant al felinelor.

Acestea sunt considerate cele mai frecvente cauze al stranutului la feline. Alte cauze posibile, destul de rare, mai pot fi:
 

  • polipii nazali;
  • cancerul nazal;
  • blocarea unor obiecte straine in nas;
  • infectii fungice;
  • sinuzite.


Sursa foto: infoniac.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea