Animale de companie

#matreata #matreata caini #animale de companie #caine #ingrijire caini

4 trucuri pentru a scapa cainele de matreata

Cand nici nu scapa bine de firele de par de pe covor cauzate de naparlire, iubitorii de animale se lovesc de "fulgii albi" de piele descuamata care pica pe podea ori de cate ori cateii se scutura putin. La fel ca si in cazul naparlirii, cu ajutorul catorva trucuri simple de ingrijire, cainele tau poate scapa rapid de matreata care afecteaza stralucirea si frumusetea blanitei!


1. Hidratarea si alimentatia corecte

Una dintre principalele cauze ale aparitiei matretii la caine este pielea uscata si descuamata. Pentru prevenirea acestei afectiuni comune la caini, este recomandata restabilirea echilibrului ph-ului din piele si stimularea secretiei de grasimi esentiale. Una dintre metode consta in echilibrarea hranei uscate a cainelui cu cea umeda, importanta pentru stimularea secretiei uleiurilor esentiale in piele, intrucat contine acizi grasi, vitamine si minerale.

In conditiile in care deshidratarea este o alta cauza a declansarii acestei probleme la caini, asigurarea unui aport corect si echilibrat de lichide reprezinta o alta masura eficienta impotriva matretii.


2. Spray-urile pentru blana

Un alt truc prin care poti reda stralucirea blanitei si poti ajuta catelul sa scape de fulgii albi de piele uscata il reprezinta spray-urile pentru blana, care contin diverse uleiuri esentiale cu scopul hidratarii si emolierii pielii, pentru prevenirea aparitiei descuamarii si, implicit, a matretii.


3. Perierea zilnica

Perierea zilnica a blanitei catelului ajuta atat la eliminarea excesului de par, cat si la distribuirea uniforma a uleiurilor esentiale din piele pe toata suprafata acesteia, prin masaj. In acest fel, se evita aparitia pielii uscate si a matretii inestetice.


4. Baia regulata

Baia este o alta masura importanta pentru prevenirea aparitiei matretii cainelui. Potrivit specialistilor, spalarea constanta a blanitei cu sampoane create special contra matretii reprezinta o alta masura de diminuare a acestei probleme frecvent intalnite la caini.

Sursa foto: sklep.chicdog.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului