Animale de companie

#comportament animale #animale de companie #animale

4 lucruri pe care le poti invata de animalutul tau

Animalutul tau te poate invata intotdeauna cum sa ai o atitudine pozitiva, cum sa te bucuri de lucrurile marunte si sa privesti partea buna a lucrurilor. Necuvantatoarele reprezinta intotdeauna o sursa de inspiratie pentru noi. Iata cateva lucruri pe care le poti invata de la acestea.


Cum sa sarbatoresti orice


Chiar daca pleci de acasa pentru 20 de minute, pentru mici cumparaturi, atunci cand te intorci, cainele tau este extrem de fericit sa te vada si iti arata acest lucru. Invata sa te bucuri si tu de lucrurile marunte si, mai ales, sa le arati celor la care tii ca te bucuri sa ii revezi, chiar si dupa cateva ore.

Evident, reactiile tale nu trebuie sa fie similare cu ale cainelui, insa imagineaza-ti cat de bine s-ar simti partenerul de viata sa aiba parte de o intampinare energica si plina de veselie atunci cand vine acasa, dupa o zi obositoare la munca.


Simpla prezenta este suficienta


Uneori, atunci cand cineva are o problema, indiferent de natura acesteia, este suficient sa stai pur si simplu alaturi de acea persoana si sa ii arati ca vrei sa ii fii aproape. Animalele au darul de a simti atunci cand stapanul lor sufera sau are probleme, iar atunci, acestea au tendinta de a se aseza si de a se cocolosi langa acesta.

Invata sa faci si tu acelasi lucru pentru prietenii tai atunci cand au nevoie, pentru a le ridica moralul.


Marimea nu conteaza


Fie ca este vorba despre un animal sau un om, marimea nu conteaza. Animalele sunt dovada vie a acestui lucru. Chiar daca dimensiunile lor sunt foarte mici, ei pot fi foarte intuitivi si inteligenti. Chiar daca este vorba despre un caine, o pisica sau un papagal, acestia pot avea reactii foarte inteligente si pot fi mult mai intuitivi decat oamenii in anumite situatii.


Nu te chinui prea tare


Pisicile sunt independente si nu insista niciodata prea mult sa primeasca atentie. Chiar si asa, pisicile sunt la fel de iubite precum cainii, chiar daca uneori ele nu depun deloc efort pentru a merita acest lucru. Acest lucru este valabil si in relatii interumane. Chiar daca nu te chinui prea tare sa impresionezi pe cineva si chiar daca nu faci eforturi disperate pentru a fi pe placul cuiva, ci siguranta vei primi atentia de care ai nevoie, doar pentru ca esti tu, natural.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului