Animale de companie

#testoasa #broasca #ingrijire #sfaturi #broasca testoasa

11 sfaturi pentru ingrijirea testoasei

Broastele testoase pot deveni cele mai simpatice animale de casa , daca respecti de la bun inceput cateva reguli de convietuire si ingrijire. Desi cresterea lor poate parea mai simpla decat in cazul altor animale de casa, vei observa ca broastele testoase cer mai mult timp si cheltuieli mai mari decat altele.


1. Inainte sa aduci acasa broasca testoasa , asigura-i un loc in care sa stea linistita si relaxata. Cel mai potrivit ar fi un acvariu de sticla, cu o capacitate de cel putin 150 de litri, care sa aiba zi o zona de piatra, dar si loc unde poate inota.

2. Este absolut necesar ca acvariul sa aiba o sursa de lumina asemanatoare cu soarele, unde testoasa se se poata incalzi. Foloseste un bec cu raze ultraviolete pentru a suplimenta lumina naturala . Testoasa are nevoie de razele UVB, dar acestea trebuie sa fie trecute prin filtrul sticlei.

3. Monitorizeaza temperatura acvariului si a apei, pentru ca trebuie sa le tii sub control. Temperaturile exacte care trebuie intretinute pot fi stabilite in functie de rasa testoasei.

4. Lasa broasca testoasa in acvariu. Schimbarea de temperatura dintre acvariu si exterior ii va dauna sistemului sau imunitar.

5. Discuta cu medicul veterinar despre hibernarea broastei testoase. Unele testoase au nevoie sa hiberneze timp de 10-12 saptamani in timpul toamnei, altele pe toata durata lunilor de iarna.

6. Nu este deloc greu sa ajuti testoasa sa hiberneze si totul consta in a-i asigura un loc potrivit pentru hibernare. Acesta poate fi si o cutie in care sa se ascunda, sa doarma sau sa se odihneasca pe perioada hibernarii.

7. Curata locul broastei testoase cel putin o data pe saptmana si tot acvariul o data pe luna. Schimba zilnic apa din acvariu.

8. Testoasele tinere trebuie hranite zilnic, iar testoasele adulte trebuie hranite cel putin de trei ori pe saptamana.

9. Testoasele tinere au nevoie de o dieta cu o concentratie intre 50 si 70 % proteine. Testoasele adulte au nevoie de o dieta cu o concentratie intre 10 si 20 % proteine.

10. Hrana testoaselor consta in fructe si legume, iar sursele preferate de proteine sunt viermsori, greieri, rame, pestisori mici si melci.

11. Administreaza-i testoasei vitamina A si suna veterinarul daca observi una din aceste simptome: schimbari in comportment sau felul in care mananca, zone albe sau gri pe piele sau carapace, piele sau carapace uscata, care se cojeste, mucozitati care ies din nas sau din gura, umlfaturi sau excrescente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea