Animale de companie

#hrana pisici #pisici #dresaj pisici

Pisica te trezeste cu noaptea in cap? Iata ce trebuie sa faci

Pisicile sunt animale crepusculare, a caror activitate este cel mai intensa seara si dimineata. De aceea, trebuie sa stii care sunt trucurile sa-ti faci pisica sa se linisteasca.


Primul pas este un dresaj corect, iar asta inseamna ca animalul sa fie ignorat atunci cand are un comportament inacceptabil. Daca pisica este mangaiata si i se acorda atentie cand este agitata, atunci va invata ca poate sa faca galagie oricand isi doreste.

In plus, daca atunci cand este treaza la o ora nepotrivita, te trezesti si ii dai de mancare sau ii schimbi asternutul, e cazul sa te obisnuiesti ca asa va face mereu.

Tonul ridicat, agitatia si nervozitatea nu fac decat rau in aceasta situatie, deoarece pisica va simti dispozitia stapanului si nu se va calma , dimpotriva, va fi la randul sau nervoasa .

Cel mai bine este sa ai grija ca draperiile din camere sa fie trase, pentru ca lumina sa nu patrunda decat in momentul in care vrei sa te trezesti: astfel, pisica va considera ca este inca noapte si nu va face probleme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare