Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare bucatarie #sfaturi esentiale #spatiu bucatarie

Utilizeaza eficient si inteligent spatiul din bucatarie. Iata 5 sfaturi esentiale

Bucataria este unul dintre cele mai importante spatii din casa, insa uneori acest saptiu devine o corvoada pentru gospodine in momentul in care se supraincarca. Asadar, pentru a te simti confortabil si pentru a mentine cat mai atractiva si curata bucataria este esential sa asiguri alimentelor tale si ustensilelor spatiul corespunzator. Iata cateva sfaturi simple, insa extrem de utile pentru a economisi spatiu si pentru a avea o bucatarie organizata:


1. Distribuie uniform ustensilele din bucatarie

In general, in toate bucatariile lucrurile sunt asezate haotic, tocmai pentru ca nu exista o logica si un loc bine ales pentru fiecare. Daca vrei sa mentii oridinea in bucatarie, asaza ustensilele intr-un spatiu de depozitare in functie de frecventa cu care le utilizezi. Pune vasele si instrumentele cel mai des folosite la indemana, iar oalele si alte obiecte pe care nu le utilizezi in fiecare zi in rafturile mai inalte.


2. Scapa de ustensilele de care nu mai ai nevoie

In general, avem tendinta de a pastra in casa, nu doar in bucatarie tot felul de lucruri pe care nu le mai folosim, in speranta ca poate vom avea nevoie de ele candva. Nu este adevarat. Scapa de echipamentele si ustensilele de bucatarie pe care nu le-ai mai folosit de mult timp. Cu siguranta nu le vei simti lipsa si, in plus, vei constata ca ai reusit sa obtii in bucatarie foarte mult spatiu, la care nici nu te-ai fi gandit.


3. Alege cu atentie meniul

Nu cumpara produse doar dintr-o dorinta trecatoare. De cele mai multe ori, frigiderele si rafturile sunt pline de produse care au fost cumparate doar dintr-un simplu impuls, fara sa ai cu adevarat nevoie de ele. Cumpara doar acele produse de care ai cu adevarat nevoie si care stii ca iti plac, altfel ele nu vor face decat sa ocupe spatiul din bucatarie.


4. Utilizeaza cutiile si borcanele

Pentru a pastra produsele alimentare cat mai corect pune-le in recipiente corespunzatoare, sigure, dar care te ajuta sa economisesti si spatiu.


5. Barele metalice, ideale pentru bucatariile mici

Daca spatiul din bucataria ta este destul de limitat, nu il aglomera cu cat mai multa mobila. Alege cele mai la indemana si utile piese, precum barele metalice, pe care poti suspenda diverse ustensile sau vase, intr-un cadru modern si foarte util.



Sursa foto: ideasforinterior.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea